У Німеччині продовжили частковий "локдаун" до 20 грудня та посилили обмеження

У Німеччині продовжили частковий "локдаун" до 20 грудня та посилили обмеження

Водночас обмеження планують пом'якшити ближче до Різдва 25 грудня.

Увечері у середу, 25 листопада, влада федеральних земель Німеччини під час наради із канцлеркою ФРН Анґелою Меркель ухвалила рішення про подовження та посилення карантину, запровадженого для боротьби з пандемією COVID-19.

Про це повідомляє WAZ.

"Заходи від 28 жовтня спершу будуть подовжені до 20 грудня. Ми виходимо з того, що обмеження діятимуть до початку січня", - зазначила Меркель.

За її словами, завдяки так званому "м'якому локдауну" в листопаді показник заражень коронавірусом зменшився, а крива стала більш плавною. Однак "задовольнятися цим результатом не можна", наголосила канцлерка, пояснивши, що це "лише частковий успіх", оскільки відділення інтенсивної терапії у медзакладах залишаються переповненими, а лікарі перевантажені роботою.

"Ситуація не дозволяє нам скасувати листопадові заходи, - підсумувала Меркель. - Це буде важкий час".

Зазначимо, що відтепер у ФРН зібрання обмежені п’ятьма людьми лише з двох дружніх домогосподарств. Також продовжують залишатися зачиненими бари, ресторани, музеї, театри, спортзали та басейни, а готелі працюють лише для подорожувальників, які приїхали із робочим візитом.

Меркель додала, що обмеження планують пом'якшити ближче до Різдва 25 грудня (західного обряду), яке в народі називають "католицьким". Вона також зазначила, що постраждалі від карантину підприємці отримають додаткову фінансову допомогу.

За даними Інституту Роберта Коха, від початку пандемії у ФРН новою інфекцією заразилися понад 983 тисяч людей, понад 15,3 тис. з яких - померли від ускладнень захворювання.

Нагадаємо, у Німеччині з 2 листопада діє так званий "м'який локдаун", запроваджений у зв'язку зі зростанням кількості нових заражень коронавірусом. Під час його дії обмежені контакти громадян, зачинені ресторани й бари, культурно-розважальні заклади та спортивні зали. Водночас школи і дитячі садки у країні продовжують працювати.

Як повідомлялося, у Німеччині вже підготували Національну стратегію щодо вакцинації від коронавірусу та визначили, які категорії громадян вакцинуватимуть у першу чергу. 

Уряд планує виділити приблизно 17 мільярдів євро фінансової допомоги постраждалим підприємствам.

Тим часом Франція, де за останній місяць кількість заражень у країні впала з 50 до 10 тисяч на добу, дуже поступово й обережно послаблюватиме обмеження. Це відбуватиметься у три етапи, перший з яких розпочнеться 28 листопада, другий - 15 грудня, а третій - 20 січня.

Європейський карантин: чи послаблять обмеження перед Різдвом у Німеччині

Європейський карантин: чи послаблять обмеження перед Різдвом у Німеччині

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація