У Німеччині вже визначили, кого вакцинуватимуть від коронавірусу у першу чергу

У Німеччині вже визначили, кого вакцинуватимуть від коронавірусу у першу чергу

Фото: Associated Press

Передусім у країні планують провакцинувати літніх людей та осіб із хронічними хворобами.

У Німеччині вже підготували Національну стратегію щодо вакцинації від коронавірусу та визначили, які категорії громадян вакцинуватимуть у першу чергу.

Про це 19 листопада в прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" повідомила спеціальна кореспондентка ТСН у Німеччині Наталія Фібріг.

"У німців дещо інше бачення — тут уже готова Національна стратегія щодо вакцинації. Її розробляли одразу три інституції. Вони рекомендують першими робити вакцинацію людям літнього віку. У Берліні говорять про людей, старших за 75 років. Це перша група. Так само до цієї групи належать люди з хронічними хворобами. І вже потім, група номер два — це, власне, особи, які працюють із хворими і людьми старшого віку: медичний персонал, медики", — зазначила Фібріг.

До третьої групи належать всі ті, хто забезпечує функціонування держави, зокрема поліція, охорона, пожежники, вчителі, персонал дитячих садочків.

"Що цікаво: також до пріоритетної групи внесли безхатченків і біженців — через те, що ці люди ночують у гуртожитках і перебувають в особливо тісному контакті із іншими. Однак говорять також про те, що ці рекомендації можуть змінюватися, тому що ще точно не зрозуміло, яка перша вакцина буде допущена, і там можуть бути свої характеристики", — додала спеціальна кореспондентка ТСН у Німеччині.

Пенсіонери та люди з хронічними хворобами – хто першим отримає вакцину в Німеччині

Пенсіонери та люди з хронічними хворобами – хто першим отримає вакцину в Німеччині

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, що Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики визначатиме, кого в Україні вакцинуватимуть від коронавірусу у першу чергу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація