Різдву бути: на свята французи зможуть вільно пересуватися країною та зустрітися з рідними і друзями

Різдву бути: на свята французи зможуть вільно пересуватися країною та зустрітися з рідними і друзями

Фото: Associated Press

Для того, щоб вільно пересуватися країною, французам потрібно потерпіти до 15 грудня.

Про послаблення карантину останніми днями заявили одразу кілька європейських країн.

Франція, де за останній місяць кількість заражень у країні впала з 50 до 10 тисяч на добу, дуже поступово й обережно послаблюватиме обмеження. Влада боїться повторення помилок травня, коли зняття карантину відбулося надто швидко, що й призвело до другої потужної хвилі коронавірусу, йдеться 25 листопада у сюжеті ТСН.19:30.

"Ми мусимо зробити все, аби уникнути третьої хвилі, зробити все, аби запобігти третьому локдауну", — зазначив президент Франції Еммануель Макрон.

У своєму телезверненні Еммануель Макрон озвучив три дати — 28 грудня, коли нарешті зможуть відкритися непродовольчі крамниці, закриті з 30 жовтня. Ресторанам, барам і спортзалам доведеться чекати відкриття до 20 січня.

"Я знаю, якою мірою очікування було довгим і наскільки це впливає на наше повсякденне життя, наші міські центри та околиці. Всі магазини можуть знову відкритись, а домашнє обслуговування можна перезапустити, але в межах суворого медичного протоколу", — сказав він.

Для того, щоб вільно пересуватися країною, французам потрібно потерпіти до 15 грудня, саме тоді з дому нарешті можна буде виходити без поважної причини, щоправда, у той же момент в країні знову запровадять комендантську годину з 21:00. Нехай і в обмеженій формі, але Різдву бути — крамниці зможуть спробувати надолужити втрачене, а французи — зустрітися з друзями та рідними. А вже з кінця грудня на найвразливіші групи населення чекатиме вакцина. Таку обіцянку французам дав президент Еммануель Макрон.

Європейський карантин: чи послаблять обмеження перед Різдвом у Німеччині

Європейський карантин: чи послаблять обмеження перед Різдвом у Німеччині

Нагадаємо, що Велика Британія також готується скасувати локдаун, щоб полегшити тиск на громадян перед Різдвом. Так, уже від наступного тижня у країні знову відкриються усі магазини, перукарні, спортзали та розважальні заклади, дозволять проводити богослужіння, весілля та всі види спортивних змагань, а ще — на годину продовжать роботу пабів і ресторанів. 

Авторка: Марія Єщенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація