"Можемо почати мріяти про кінець пандемії коронавірусу" - очільник ВООЗ

"Можемо почати мріяти про кінець пандемії коронавірусу" - очільник ВООЗ

Фото: Associated Press

Також Тедрос Аданом Ґебреєсус, щоб швидше покінчити з пандемією, закликав країни до деяких кроків.

Завдяки позитивним результатам випробувань вакцин проти COVID-19 у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) припускають, що ймовірний початок кінця пандемії коронавірусу. А масові закупівлі та розповсюдження цієї вакцини потребуватимуть додаткових інвестицій розміром 4,3 мільярда доларів.

Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Ґебреєсус під час спеціальної сесії Генеральної асамблеї ООН, передає "Голос Америки".

"З позитивними результатами випробувань вакцин в останні тижні світло в кінці тунелю стабільно стає яскравішим. Хоча шлях вперед залишається ще складним, ми можемо почати мріяти про кінець пандемії", - сказав він.

Також очільник ВООЗ закликав країни ООН, щоб швидше покінчити з пандемією, інвестувати у вакцину, у попереджувальні заходи, щоб уникнути наступної пандемії, а також краще фінансувати сферу охорони здоров'я у своїх країнах.

А багаті країни Тедрос Аданом Ґебреєсус закликав не залишити без уваги бідніших "у гонці за вакциною".

"Це глобальна криза, і рішення повинні розподіляти справедливо як глобальні суспільні блага, а не як приватні товари, які лише збільшують нерівність і стають ще однією причиною того, що деякі люди залишаються позаду. Ми не повинні залишати нікого позаду. Пандемія довела, що криза в охороні здоров'я – це не лише про здоров'я, це також соціальна, економічна та гуманітарна кризи", – зазначив очільник ВООЗ.

Читайте також:

У ВООЗ повідомили, що вперше за три місяці кількість нових випадків COVID-19 зменшилася

У ВООЗ повідомили, що вперше за три місяці кількість нових випадків COVID-19 зменшилася

Повʼязані теми:

Наступна публікація