Коронавірус мутує значно повільніше за грип - ВООЗ

Коронавірус мутує значно повільніше за грип - ВООЗ

Фото: Associated Press

Вчені щороку розробляють нові вакцини від грипу.

Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я заявили, що COVID-19 мутує повільніше за сезонний грип. 

Про це із посиланням на головну наукову співробітницю ВООЗ Суаму Свамінатан повідомляє CNBC.

"SARS-CoV-2 мутує значно повільніше, ніж грип, - сказала вона під час брифінгу. - Ми спостерігали низку змін та мутацій, жодна з яких досі не мала істотного впливу на чутливість вірусу до будь-якого із використовуваних терапевтичних засобів, ліків чи вакцин, що перебувають на стадії розробки. Можна сподіватися, що так буде й надалі".

Зазначається, що сезонний грип мутує так часто, що вченим доводиться щороку регулярно розробляти нові вакцини. За словами Свамінатан, усі віруси мутують природним шляхом, і більшість із них суттєво не змінює спосіб поширення. Водночас дослідження щодо зафіксованої у Великої Британії мутації COVID-19 тривають. 

Раніше лікар-інфекціоніст Віктор Петров розповів про одного зі своїх пацієнтів, який перехворів новим штамом коронавірусу в Україні. Медик зазначив, що COVID-19 "природно мутуватиме дуже активно, як вірус гепатиту С або грипу", тому що "він містить тільки одну РНК, це один носій генетичного матеріалу".

Як повідомлялося, Велика Британія заявила про появу нового штаму мутованого коронавірусу "VUI – 202012/01", який передається набагато легше, аніж його попередники.

У коментарі ТСН.ua лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський розповів, що мутація коронавірусу була прогнозованою і в цьому немає нічого дивного, а страх людей перед новою недугою "підігрівають" науковці

Коронавірус мутує: які наслідки негайно закритих кордонів Європи

Коронавірус мутує: які наслідки негайно закритих кордонів Європи

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація