Есперти РФ заявили, що алкоголь може послабити дію вакцини від коронавірусу

Есперти РФ заявили, що алкоголь може послабити дію вакцини від коронавірусу

Фото: Associated Press

Експерти РФ радять обмежувати вживання алкоголю впродовж трьох днів до та після вакцинації.

Вживання алкогольних напоїв під час вакцинації від COVID-19 може призвести до невивчених побічних реакцій, зокрема до "послаблення дії щеплення під час формування імунної відповіді".

Про це заявив президент Незалежної наркологічної гільдії, лікар-нарколог та експерт Громадської палати РФ Руслан Ісаєв, пише "Інтерфакс".

Зазначимо, що експерти РФ радять громадянам країни обмежувати вживання алкоголю впродовж трьох днів до та після вакцинації російським препаратом "Супутник V" від коронавірусу.

"Обмеження алкоголю під час вакцинації не пов'язане безпосередньо з пригніченням імунітету, воно пов'язане з побічними ефектами", - пояснив експерт.

Він також розповів, що у пацієнтів, які перехворіли коронавірусом, може змінитися ставлення до спиртного та реакція організму на нього. 

"Відбувається зміна роботи тих чи інших органів, наслідки у всіх пацієнтів різні. Якщо зачепить травний тракт, всі реакції і на алкоголь, і на їжу будуть перекручені", - зазначив Ісаєв, додавши, що після перенесення COVID-19 у людей часто діагностується депресія, проте "це не є автоматичним тригером до зловживання алкоголем".

За його словами, у Росії частка любителів спиртного навесні 2020 року становила 2-3% по всій країні, а в окремих регіонах - 5%, що є "незначним збільшенням споживання алкоголю серед населення".

Напередодні новорічний свят експерт порадив вживати спиртне у меншій кількості та із нижчим градусом, а також не змішувати алкоголь різного градусу. "Організм налаштовується на переробку певної кількості і градуси алкоголю. Якщо ми постійно даємо йому різні команди - йому важко з цим справлятися", - висловився Ісаєв.

Минулого тижня президент Російської Федерації Володимир Путін пояснив, чому досі не зробив щеплення від коронавірусу російською вакциною "Супутник V". Також не стане вакцинуватися і речник президента РФ Дмитро Пєсков. 

Голова українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда вважає, що російська вакцина від коронавірусу "Супутник V" може бути небезпечною, оскільки ще не пройшла певні дослідження за вимогами ЄС. 

Нагадаємо, у США кампанія з масової вакцинації від COVID-19 стартувала у понеділок, 14 грудня. Як повідомлялося, на Алясці у двох медпрацівників регіональної лікарні Бартлетта (BRH) в місті Джуно після щеплення виявили алергічну реакцію

Загалом використання розробленої компаніями Pfizer та BioNTech вакцини від коронавірусу дозволили щонайменше у шістьох країнах світу, зокрема у США, Великій Британії, Бахрейні, Канаді, Саудівській Аравії та Мексиці. 

У понеділок, 21 грудня, Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) дало позитивну оцінку американсько-німецькій вакцині BioNTech/Pfizer. 

Дмитро Разумков сумнівається в якості російської вакцини від коронавірусу "Супутник"

Дмитро Разумков сумнівається в якості російської вакцини від коронавірусу "Супутник"

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація