До Єгипту прибула перша партія китайської вакцини від коронавірусу

До Єгипту прибула перша партія китайської вакцини від коронавірусу

Фото: Associated Press

Препарат досліджували в ОАЕ. Розробники стверджують, що він має 86% ефективності.

Єгипет отримав першу партію китайської вакцини від COVID-19 компанії Sinopharm, протестованої в Об’єднаних Арабських Еміратах. Розробники стверджують, що препарат має 86% ефективності.

Про це повідомляє The Associated Press.

Зазначається, що першу повітряну поставку з ОАЕ здійснили у четвер, 10 грудня. Літак приземлився у міжнародному аеропорту Каїра.

Тим часом у Міністерстві охорони здоров'я країни повідомили, що щеплення першочергово отримають медпрацівники, які перебувають на передовій боротьби з COVID-19.

У Єгипті в останні тижні повідомляють про зростання кількості підтверджених коронавірусних інфекцій на тлі попереджень уряду про другу хвилю пандемії.

У четвер в країні повідомили про 445 підтверджених заражень та 22 пов'язані з новим захворюванням летальні випадки. Загалом від початку спалаху SARS-CoV-2 підхопили 120 147 єгиптян, 6 854 з яких - померли від ускладнень коронавірусу. 

Раніше у Китаї майже мільйон людей зробили щеплення експериментальною вакциною від COVID-19 національної фармацевтичної групи Sinopharm, яка все ще перебуває на стадії клінічного випробування. За словами очільника Sinopharm, після щеплення не було зафіксовано жодного випадку серйозних побічних ефектів.

Як повідомлялося, у США група експертів Управління з санітарного нагляду за якістю продовольства та медикаментів МОЗ (FDA) рекомендувала схвалити екстрене використання розробленої компаніями Pfizer та BioNTech вакцини від COVID-19. 

Цю вакцину вже схвалили щонайменше у чотирьох країнах світу, зокрема у Великій Британії, Бахрейні, Канаді та Саудівській Аравії. Більше того, Велика Британія першою в світі розпочала масове щеплення від коронавірусу. Детальніше - за посиланням. 

Хакери викрали дані про вакцину проти COVID-19 з агентства ЄС

Хакери викрали дані про вакцину проти COVID-19 з агентства ЄС

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація