Верховний суд Іспанії скасував локдаун в Мадриді

Верховний суд Іспанії скасував локдаун в Мадриді

Фото: Associated Press

Рішення Міністерства охорони здоров'я визнане неправомірним.

Верховний суд Мадрида визнав неправомірним рішення іспанського Міністерства охорони здоров'я Іспанії про обмеження руху в столиці та в дев'ятьох навколишніх департаментах через зростання інфікованих коронавірусом. 

Про це повідомляє видання El Pais.

Суд вважає таке рішення міністерства, яке було ухвалене без ратифікації парламентом, незаконним втручанням державної влади в основні права громадян. Крім того, рішення суду позбавило владу права призначати штрафи за порушення карантину.

Слід зауважити, що раніше Міністерство охорони здоров'я Іспанії видало указ. За ним, райони, де кількість інфікувань протягом двох тижнів становить понад 500 на 100 тисяч населення, а кількість позитивних ПЛР-тестувань перевищує 10% від загального числа, а заповненість палат інтенсивної терапії понад 35%, підлягають повній ізоляції.

Так, від 2 жовтня Мадрид та дев'ять навколишніх департаментів опинилися в ізоляції. Під дію локдауну та обмеження свободи пересування потрапило 4,5 мільйона жителів столичного округу.

Як повідомлялося, Сполучені Штати продовжують утримувати лідерство за кількістю хворих на коронавірус: у країні майже 7,6 млн інфікованих. Друге місце за кількістю хворих на коронавірус посідає Індія, там 6,75 млн хворих. У третій країні ретингу, Бразилії, кількість інфікованих перевищила 5 млн. 

Вірусний антирекорд: у світі виявили найбільшу кількість заражень від початку пандемії

Вірусний антирекорд: у світі виявили найбільшу кількість заражень від початку пандемії

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація