Внутрішній туризм, річковий транспорт та авіасполучення: Криклій розповів про перевезення у післякарантинний час

Внутрішній туризм, річковий транспорт та авіасполучення: Криклій розповів про перевезення у післякарантинний час

Фото: Associated Press

В Україні 1 червня відбувся черговий етап пом'якшення карантину.

В Україні 1 червня відбувся черговий етап пом'якшення карантину. Серед іншого запрацювала залізниця, а також відновилося міжобласне автобусне сполучення. Крім того, раніше 15 червня (як планувалося раніше) може відновитися внутрішнє авіасполучення, повідомив в ефірі Сніданку з 1+1 міністр інфраструктури Владислав Криклій. 

Про що ще говорив міністр та на які зміни чекати найближчим часом - у матеріалі ТСН.ua.

Запуск залізничного сполучення

Наразі в Україні відновили рух потяги у східному та південному напрямках. Коли потяги вирушать до інших областей, залежить від епідемситуації, яка там. Зокрема, йдеться про параметр інцидентності - це 12 людей на 100 тисяч населення. Криклій також додав, що цього тижня ще декілька областей приєднаються до відновлення залізничного сполучення. 

Нові правила для пасажирів "Укрзалізниці"

Від першого червня "Укрзалізниця" відновила рух. Зокрема, наразі йдеться про 42 потяги "Інтерсіті" та далекого сполучення.

"У нас роблять скринінг, масковий режим, якщо говорити за швидкісні потяги, Інтерсіті, Інтерсіті+ або за приміські перевезення чи фірмові електрички. У нічних потягах за шахматним принципом відбуватиметься розсадка", - повідомив голова Мінінфраструктури. 

Відновлення авіасполучення

Від 15 червня Україна регулярне авіасполучення. Утім, Мінінфраструктури працює над тим, аби внутрішні рейси запустити дещо раніше. Серед рейсів міжнародного сполучення відкриють подорожі, зокрема, до Туреччини, Греції, Кіпру, Грузії. Про відновлення перельотів до Італії та Іспанії наразі не йдеться, каже Криклій. 

Очільник відомства також повідомив, що нарізі опрацьовується рішення, аби туристи в аеропорту проходили тест на коронавірус. "Це зручніше, ніж 14-денний карантин. Його можна здати, три-чотири години і вже можна буде виходити в місто", - каже він.

Вартість квитків на потяги та літаки

Вартість залізничних проїзних квитків відомство не піднімає. Ціни дещо вищі на нічні потяги. Утім, це не пов'язано із вартістю проїзних документів, зауважує міністр. "Причина ось в чому: якщо виходить новий фірмовий потяг, класом вищий, де кращі умови, то вартість відрізняється. Так завжди було", - пояснив Криклій. 

Міністр також заявив, що держава підтримає українські авіакомпанії та чекає що ціни на авіаквитки не поповзуть вгору. 

Запуск річкових пасажирських перевезень

Міністерство планує розвивати не лише вантажні, а й пасажирські річкові перевезення. "Пасажирське сполучення - це "Ракети" (судна на підводних крилах - Ред.) обов'язково. Це знакові речі. "Ракети" ще є в наявності. За річкові пасажирські перевезення точної дати не скажу, але "Ракети" точно будуть працювати", - сказав Владислав Криклій. 

Внутрішній туризм 

За словам Криклія, "Укрзалізниця" збільшить кількість потягів до українських курортів. "Розуміючи, що цього року буде вкрай активний внутрішній туризм, бо ми хоч почнемо від 15 червня відновлювати регулярні міжнародні сполучення, але кількість країн які будуть відкриті, теж будуть в обмеженій кількості", - заявив очільник Міністерства інфраструктури.

Міністр інфраструктури про залізничне та авіасполучення та ціни на квитки в післякарантинний період

Міністр інфраструктури про залізничне та авіасполучення та ціни на квитки в післякарантинний період

Нагадаємо, в Україні до 22 червня адаптивний карантин. У кожному регіоні окремо залежно від епідситуації вирішують, чи дозволити більше або ж залишити жорсткіші обмеження. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація