Коронавірус у світі 19 травня: Трамп висунув ВООЗ ультиматум, а в Китаї під карантин потрапила ціла провінція

Коронавірус у світі 19 травня: Трамп висунув ВООЗ ультиматум, а в Китаї під карантин потрапила ціла провінція

Фото: Associated Press

Станом на 19 травня у світі зафіксовано понад 4,8 млн інфікованих коронавірусом та понад 318,1 тисяч смертей.

Кількість інфікованих коронавірусом у світі станом на вівторок, 19 травня, понад 4,8 млн осіб. Згідно з даними університету Джона Гопкінса, понад 318,1 тис. хворих померло.

Географія поширення коронавірусу

Лідером за поширенням коронавірусу у світі залишаються Сполучені Штати Америки. Там наразі понад 1,5 млн інфікованих, понад 90 тис. загиблих. Видужати змогли 283 тис. хворих.

Росія перебуває на другому місці. У РФ станом на 19 травня 299 тисяч випадків коронавірусу, Велика Британія - на третій сходинці: 257 тисяч випадків. Бразилія зі 247 тис. хворих випередила Іспанію та Італію, де 231 тис. і 225 тис, відповідно.

Пандемія коронавірусу в Європі 

Іспанія

Уряд Іспанії зняв заборону на прямі авіарейси з Італії та дозволив відновити водне сполучення, але це не стосується круїзних лайнерів. Крім того, надалі буде діяти двотижневий карантин для громадян, котрі прибувають до країни. Водночас, за словами міністра транспорту Іспанії Хосе Луїса Абалоса, чинні обмеження щодо пересування країною будуть поступово скасовуватися. А туристичний сезон може розпочатися вже наприкінці червня. 

Зазначимо, що станом на 19 травня в Іспанії зареєстровано 231 606 випадків коронавірусу. Одужати змогли 150 376 громадян, але померли - 27 709.

Польща

Уряд країни розглядає можливість зняти обмеження на перетин кордону уже в середині червня. Крім того, у польському уряді розглядають можливість створення "туристичних зон" із країнами-сусідами. Наприклад, такий варіант можливий із Німеччиною.  

Німеччина

Німецькі фермери, як розповідається в сюжеті ТСН.19:30, звернулися до уряду із заявою, що їм все ще не вистачає 90 000 робочих рук. Вони кажуть, що звикли до того, що щосезону до них приїздить чимало охочих зі Східної Європи, зокрема й України. А зараз кличуть на роботу німців, які втратили роботу через карантин. Запевняють, що оплата хороша. Наприклад, на збиранні ревеню можна заробляти близько дев’яти євро за годину.

Чехія

Минулої доби в Чехії зафіксували різке підвищення кількості хворих коронавірусом. Уперше за кілька тижнів там виявили понад 100 інфікованих. За інформацією Міністерства охорони здоров'я Чехії, в країні наразі відомо про 8 586 офіційно підтверджених хворих.  

Білорусь

Станом на 19 травня в країні офіційно підтверджено 31 508 випадків нової коронавірусної хвороби COVID-19. За останню добу інфікувалося ще 936 людей та померло четверо пацієнтів. Від початку поширення коронавірусу в Білорусі одужали 10 620 пацієнтів. 

Росія

Прем'єр-міністра Росії Михайла Мішустіна, який від 30 квітня лікувався від зараження новим коронавірусом COVID-19, виписали з лікарні після того, як він зміг побороти недугу. Удень 19 травня він вже провів нараду з президентом Володимиром Путіним, який привітав Мішустіна з тим, що той вилікувався від коронавірусу. Зокрема, останні кілька тестів російського прем'єра негативні. 

Сполучені Штати Америки

Президент США Дональд Трамп вже понад тиждень вживає сумнівний препарат гідроксихлорохін для профілактики захворювання на COVID-19. Водночас глава Білого дому досі відмовляється носити маску, хоча відповідний наказ отримали усі працівники адміністрації. 

Водночас низка фахівців охорони здоров'я закликала американців не брати Трампа взірець та не намагатися захиститися від коронавірусу цим препаратом, оскільки його ефективність досі не доведена. Чимало медиків США, зокрема, просять людей орієнтуватися на лікарів, а не на президента. 

"Цей препарат має серйозні побічні ефекти. Я дуже стурбована тим, що Дональд Трамп продовжує моделювати поведінку, яка може завдати шкоди багатьом американцям", - заявила експрезидентка з планування сім'ї доктор Леана Вен.

Крім того, Дональд Трамп заявив, що має намір назавжди припинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я та перегляне членство США в організації, якщо та не виконає його умови,однією з яких є "демонстрація повної незалежності" організації від Китаю. За словами Трампа, розслідування Вашингтону нібито виявило "неодноразові помилки" в реакції ВООЗ на пандемію COVID-19.

Як йдеться в сюжеті ТСН.19:30, одна з американських компаній повідомила про обнадійливі результати досліджень у створенні вакцини від коронавірусу. Зазначається, що в крові волонтерів, яким зробили експериментальні щеплення, знайшли антитіла до COVID-19 і не зафіксували жодних побічних ефектів. Наступна фаза тестів почнеться в липні. Загалом у США планують перевірити якомога більше людей, а особливо медиків, поліцейських та продавців.

Коронавірус у світі: у США створили вакцину, а Китай повідомив про новий спалах

Коронавірус у світі: у США створили вакцину, а Китай повідомив про новий спалах

Пандемія коронавірусу в Азії

Китай

Материковий Китай 19 травня повідомив про шість нових хворих коронавірусом. Троє інфікованих нещодавно прибули з-за кордону, тоді як ще троє заразилися всередині країни. Водночас за добу в Китаї виявили 17 безсимптомних випадків коронавірусу.

Таким чином, станом на 19 травня зареєстровано 392 хворих, які не мають симптомів коронавірусу і перебувають під медичним спостереженням. Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 85 пацієнтів з активною формою COVID-19.

Тим часом у китайській провінції Цзілінь виявили 37 нових випадків зараження коронавірусом. У зв'язку зі спалахом недуги на карантин закрили 108 мільйонів людей. Із регіоном Цзілінь зупинили транспортне сполучення і обмежили людям вихід з домівок. Місцева влада переконана, що нові випадки завезли з Росії.  

Читайте також про те, як розвивається ситуація із поширенням коронавірусу в Україні:

Повʼязані теми:

Наступна публікація