Коли закінчиться карантин в Україні: останні дані

Коли закінчиться карантин в Україні: останні дані

Фото: УНІАН

Загальний карантин триватиме до 22 травня.

Загальний карантин в Україні триватиме до 22 червня. Після цього розпочнеться адаптивний карантин з пом'якшувальними заходами у різних сферах суспільства.

Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив в ефірі ранкового шоу "Сніданку з 1+1".

За словами санітарного лікаря, Міністерство охорони здоров'я слідкує за ситуацією в сусідній Польщі, де ситуація з епідемією коронавірусу схожа до української. 

Натомість на запровадження адаптивного карантину у тому чи іншому регіоні впливатимуть три критерії. Лише за умови, що вони будуть дотримані, дозволятимуть пом'якшення. "Інцидентність - кількість випадків коронавірусної хвороби на сто тисяч населення, заповненість ліжок у медзакладах, які призначені для лікування хворих, і показник тестування на сто тисяч населення. Якщо регіон відповідає всі цим трьом критеріям, встановленим на національному рівні, то можна переходити до наступного етапу адаптивного карантину", - наголосив Віктор Ляшко.

Коли українцям чекати на закінчення карантину - в матеріалі ТСН.ua.

  • Громадський транспорт 

Київський метрополітен може запрацювати вже від 25 травня. Утім, для цього в столиці повинна бути відповідна епідеміологічна ситуація, заявляють в МОЗ. Саме про цю дату відновлення роботи підземки просив мер Києва Віталій Кличко. В іншому разі він передбачає транспортний колапс у місті.

Мінінфраструктури анонсує послаблення для наземного комунального транспорту від 22 травня. Також запрацює приміське комунальне автобусне перевезення. Відновлення транспортного сполучення між містами та областями за сприятливої епідемситуації може розпочатися за десять днів. 

Залізничне сполучення відновиться на третьому етапі виходу з карантину. Спочатку планують запустити приміські потяги, далі - внутрішньообласні та потяги далекого прямування категорії "Інтерсіті", "Нічний експрес".

  • Внутрішнє та міжнародне авіасполучення 

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що в Україні одночасно планують відновити внутрішнє і міжнародне авіасполучення. Це відбудеться на третьому етапі пом'якшення карантину. 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує, що літаки можуть почати літати у середині червня. Для цього, зокрема, авіаперельоти мають відновити й інші країни.

  • Робота дитячих садочків

Після 22 травня можуть дозволити роботу дитячих садків, розпорядження про роботу яких підписав головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Зокрема, всім працівникам дошкільних установ вимірюватимуть температуру перед початком роботи, а дітям - на вході до закладу та кожні 4 години. Вихованцям заборонять гратися іграшками, користуватися тканинними рушниками та килимами. 

  • Відкриття спортивних залів та готелів 

Фітнес-центри та спортзали відкриють від 22 травня. Відвідувачам мірятимуть температуру, кардіотренажери мають бути на відстані 2,5 метра один від одного, а тренери мають бути у масках. Харчування в готелях може бути організоване шляхом доставки їжі в номери за попереднім замовленням відвідувачів чи в ресторанах готелів лише на літніх майданчиках. 

  • Відновлення церковних богослужінь 

Після 22 травня можуть відновити службу в храмах. Зокрема, богослужіння відбуватимуться з розрахунку одна людина на 10 м. кв, які можуть перебувати в релігійних спорудах. 

Нагадаємо, у середу, 20 травня, відбудеться засідання Кабміну. На ньому розглянуть відновлення від 22 травня роботи міського та приміського транспорту, готелів (окрім хостелів, без ресторанів та без басейнів), проведення спортивних змагань, а також проведення церковної служби.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація