Кому небезпечно вакцинуватися від коронавірусу: пояснення лікаря

Кому небезпечно вакцинуватися від коронавірусу: пояснення лікаря

Фото: скриншот з відео

Є певна категорія людей, яким протипоказана вакцина, каже інфекціоніст Євген Дубровський.

Проводити масову вакцинацію українців від коронавірусу не варто, адже це може бути небезпечно. Є певна категорія людей, яким протипоказані щеплення. Про це заявив лікар-інфекціоніст Євген Дубровський в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Масова імунізація — це дуже небезпечно. Перш ніж робити щеплення всіх під один гребінець, потрібно розуміти, що є люди, яким це буде небезпечно. Це пацієнти з імуносупресією (ослабленим імунітетом. — Ред.), це пацієнти, які мають прямі протипоказання. Чи зможе система вчасно виявити, обстежити й запобігти наслідкам для таких пацієнтів?", — сказав лікар.

Євген Дубровський зазначив, що вакцина з'явиться в Україні не надто скоро, а доти більшість людей уже перехворіє і не потребуватиме щеплення.

"Потрібно чітко розуміти, що вона у нас буде не завтра, не післязавтра, навіть, напевно, не через кілька місяців. Потрібно забути цей міф, що вакцина нас врятує, вирішить всі наші проблеми. До цього часу, і це позитивна інформація, одужують щодня тисячі, ці люди вже не потребуватимуть вакцинації", — сказав інфекціоніст.

За його словами, примусова вакцинація — недоцільна.

"Чи зможемо ми в кожного пацієнта перевірити антитіла перед тим, як робити щеплення? Навіщо тоді розглядати примусову вакцинацію, якщо до кінця зими понад половину населення не матиме сенсу вакцинувати", — додав Дубровський.

Нагадаємо, лікарка Алла Волоха розповіла, коли в Україні будуть вакцинувати від коронавірусу і чи робитимуть щеплення дітям.

Велика Британія замовила першу партію вакцини від COVID-19 - 40 мільйонів доз

Велика Британія замовила першу партію вакцини від COVID-19 - 40 мільйонів доз

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація