Степанов пояснив, що було не так з карантином вихідного дня

Степанов пояснив, що було не так з карантином вихідного дня

Карантинні обмеження не виконувалися повною мірою, каже Максим Степанов.

Карантин вихідного дня в Україні вирішили не продовжувати. Утім, за словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, він таки дав позитивний результат, і кількість нових хворих на коронавірус вдалося стабілізувати. Проте, це не ті цифри, на які розраховувала влада

"Стосовно карантину вихідного дня. Я неодноразово говорив, що ми розраховували на максимальний ефект. Він передбачав не просто зниження динаміки захворюваності, а зниження на 20% кількості хворих. Ми зараз спостерігаємо зниження динаміки, навіть два дні поспіль, що цифри менші. Але ми не досягли того ефекту, на який розраховували максимально", — заявив Степанов в ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, це пов'язано з тим, що карантинні обмеження не виконувалися повною мірою.

Максим Степанов також укотре закликав носити маски у громадських місцях. "У нас запроваджені штрафи за невикористання масок у громадських місцях, і це дуже важливо, тому що єдиним способом зупинки (коронавірусу. — Ред.) є карантинні обмеження. Вірус передається від людини до людини, все дуже просто. Якщо контакту немає, на що передусім спрямовані карантинні обмеження, то людина просто не захворіє", — наголосив міністр.

Нагадаємо, провідна інфекціоністка Ольга Голубовська розповіла, чому взимку хворіти на коронавірус найбільш небезпечно, та коли інфекція піде на спад.

Сергій Дубров припустив, чи будуть потрібні додаткові госпіталі для хворих на коронавірус

Сергій Дубров припустив, чи будуть потрібні додаткові госпіталі для хворих на коронавірус

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація