У супермаркеті менший ризик інфікуватися, ніж у ресторані.
Громадські заклади харчування - ідеальне місце для розповсюдження коронавірусу. Під час новорічних свят українцям радять відмовитися від відвідування ресторанів, щоб не захворіти на COVID-19.
Про це заявила в ефірі каналу "Україна 24" лікарка-пульмунологиня Світлана Гук.
На її думку, з огляду на стан медичної системи, ресторанами можна "пожертвувати", бо вони не є обов’язковими. елементом.
"Ресторан – це ж не перша лінія необхідності. Тим паче, що люди в ресторанах спілкуються, випивають, голосно розмовляють – це ідеальні умови для розповсюдження вірусу", — сказала вона.
Лікарка підкреслила, що візит до ресторану не безпечніший, ніж до супермаркету. "Навіть якщо ви зайдете до супермаркету в масочці та ні з ким не будете говорити, у вас буде менший ризик захворіти, ніж ви підете до ресторану на 5 хвилиночок, де дуже погана вентиляція, зачинені вікна, і навпаки працює кондиціонер та створені специфічні потоки повітря, які можуть якраз посилювати коронавірус", — пояснила Гук.
Нагадаємо, українців очікує тритижневий жорсткий карантин. Він триватиме від 8 січня по 24 січня і скасовувати його не будуть.