"У сотні разів більше": лікар розкритикував офіційну статистику коронавірусу в Україні

"У сотні разів більше": лікар розкритикував офіційну статистику коронавірусу в Україні

Фото: Associated Press

Якщо в Україні офіційно підтвердили 1 млн захворювань, то насправді це 2,6 млн, каже Сергій Кравченко.

Коронавірус в Україні "не зникає", як це можна побачити у офіційній статистиці. Цифри від Міністерства охорони здоров'я є необ'єктивними, стверджує лікар, голова Національної медичної палати України Сергій Кравченко.

"Вони (МОЗ, - ред.) публікують виключно лабораторно підтверджені випадки коронавірусної хвороби. Насправді клінічно підтверджених випадків хвороби в десятки, а то і в сотні разів більше", - зазначив медик в ефірі Апостроф TV.

За словами лікаря, наразі основні показники - інтенсивність поширення хвороби, смертність і летальність - зростають у країнах, що розташовані по сусідству з Україною, а також в Європі.

"В Україні ці показники чомусь зменшуються. Про летальність нам абсолютно нічого не говорять, тому що ми навіть її порахувати зараз не можемо, оскільки не знаємо об'єктивних показників захворюваності", - каже Кравченко.

Сергій Кравченко каже, якщо в Україні офіційно підтвердили 1 млн захворювань, то насправді це 2,6 млн.

"Є такий індекс контагіозності - базове репродуктивне число. Це такий епідеміологічний термін. Зараз цей індекс становить 2,6 і потроху зростає", - сказав медик.

Лікар додав, що на інтенсивність поширення COVID-19 може вплинути колективний імунітет, чому сприятиме вакцинація. 

"Для того, щоб подолати пандемію в цілому, нам треба мати, як мінімум, дві третини населення з відповідним імунітетом. краще, щоб це було більше 70%", - сказав Кравченко.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 28 грудня було зафіксовано 4 385 нових випадків коронавірусу. Протягом доби від COVID-19 померли 75 людей, ще 7 191 інфікований одужав. Було проведено 15 332 тести. 

Коронавірус в Україні: за минулу добу хворобу виявили у більше ніж 4 тисяч людей

Коронавірус в Україні: за минулу добу хворобу виявили у більше ніж 4 тисяч людей

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація