У Нью-Йорку на коронавірус тестуватимуть навіть померлих

У Нью-Йорку на коронавірус тестуватимуть навіть померлих

Фото: Associated Press

Такі правила забезпечать максимально точні дані про смертність.

Влада американського штату Нью-Йорк ухвалила рішення тестувати на коронавірус та звичайний грип і померлих, якщо їхня смерть була пов'язана з непідтвержденим респіраторним захворюванням. Тестувати будуть померлих у лікарнях пацієнтів, а також тіла, що перебувають у похоронних розпорядників або медекспертів.

Про це у п'ятницю, 11 вересня, повідомляє The New York Times.

"Такі правила забезпечать нам максимально точні дані про смертність, оскільки ми продовжуємо боротися з COVID-19 під час підготовки до сезону грипу", — заявив уповноважений з питань охорони здоров'я штату доктор Говард Цукер.

Зазначається, що в осінній період такі симптоми, як кашель, жар і озноб, самі собою не допоможуть відрізнити COVID-19 від схожих випадків грипу. Це означає, що регулярне тестування на обидва віруси стає дуже важливим.

Результати цих тестів можуть допомогти працівникам охорони здоров'я відстежити поширеність обох видів інфекцій, а також вказати, чи слід попереджати близьких родичів померлого про те, що їм, можливо, знадобиться пройти карантин.

Раніше повідомлялося, що в лікарні США після 30-денної боротьби з коронавірусом з різницею в чотири хвилини померли 67-річний Джонні Лі Піплс і його 65-річна дружина Кеті Дарлін Піплс. Медперсонал зрозумів, що пара не зможе здолати хворобу, тож їх помістили в одну палату інтенсивної терапії на сусідні ліжка. В останні моменти життя подружжя, яке 48 років прожило у шлюбі, померло, тримаючись за руки. 

Нагадаємо, що у ніч проти п'ятниці, 11 вересня, у світі кількість випадків зараження новим типом коронавірусу COVID-19 перевищила позначку в 28 мільйонів. 

Новий антирекорд: 3 144 випадків коронавірусу зафіксували у країні за добу

Новий антирекорд: 3 144 випадків коронавірусу зафіксували у країні за добу

Повʼязані теми:

Наступна публікація