Тим часом у Пекіні почали збирати дані щодо поставки морепродуктів та замороженої м'ясної продукції.
У понеділок, 2 листопада, материковий Китай повідомив, що зафіксував 24 нові випадки активної форми COVID-19. Також в країні зареєстрували ще 30 пацієнтів із безсимптомним перебігом захворювання.
Про це пише People's Daily, Chinа.
Троє "активних" хворих заразилися у Кашгарі Сіньцзян-Уйгурського автономного району, де 24 жовтня зафіксували спалах коронавірусу. Також зазначається, що шість "безсимптомних" випадків зараження є місцевим. Інші пацієнти привезли інфекцію з-за кордону.
Загалом у Китаї на лікуванні залишаються 363 пацієнти із активною формою COVID-19, стан дванадцятьох із них оцінюють як критичний.
Від початку спалаху в країні на SARS-CoV-2 захворіла 86 021 людина. 4 634 пацієнти померли, тоді як понад 81 тисяча вже одужала.
Тим часом у Пекіні від неділі всі дані щодо замороженого м'яса та морепродуктів потрібно реєструвати на спеціально розробленій онлайн-платформі. Таке рішення ухвалили для посилення нагляду за гігієною харчових продуктів на тлі пандемії COVID-19.
Нагадаємо, що у жовтні в Китаї вперше знайшли зразки живого коронавірусу на пакуванні замороженої продукції.
Раніше через спалах коронавірусу у регіоні Кашгар Сіньцзян-Уйгурського автономного району чотири міста оголосили "районами із підвищеним ризиком".