Кабмін звільнив імпортні вакцини проти COVID-19 від податків

Кабмін звільнив імпортні вакцини проти COVID-19 від податків

Фото: Associated Press

Рішення ухвалене на засіданні уряду 2 грудня.

У вівторок, 2 грудня, Кабінет міністрів вніс зміни до постанови 20 березня 2020 р. № 224, якою затверджений перелік лікарських засобів та медичних виробів, які звільняються від сплати ввізного мита та податку на додану вартість. Перелік доповнений новими позиціями.

Відповідний документ опублікував нардеп Олексій Гончаренко.

Постановою до переліку включені Vaccines (вакцини проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2).

Крім того, від податків звільнюються такі лікарські засоби: Levofloxacin; Cefoperazone and beta -lactamase inhibitor; Cefotaxime; Cefotaxime, combinations; Cefepime; Immunoglobulin; Ceftriaxone, combinations; Cefditoren.

Раніше стало відомо, що Верховна Рада розглядає законопроєкт про "обов'язкову вакцинацію" українців. На порядку денному Верховної Ради 2 грудня законопроєкт про систему громадського здоров'я, або ж про "обов'язкову вакцинацію"  - саме так його вже охрестили опоненти. Адже, саме статті документу, що стосується щеплень, викликають найбільше суперечок. Нововведення, зокрема, передбачають, що до 10 обов'язкових нині щеплень для дітей додається одинадцяте - проти пневмококової інфекції. Також уряду закон надає право ухвалювати рішення про проведення додаткової обов'язкової вакцинації у разі виникнення нових епідемічних загроз. 

"За" і "проти": під Радою протестують через законопроєкт про вакцинацію

"За" і "проти": під Радою протестують через законопроєкт про вакцинацію

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація