Ажіотаж навколо кисню: наскільки легко купити кисневий концентратор в Україні

Ажіотаж навколо кисню: наскільки легко купити кисневий концентратор в Україні

Фото: УНІАН

Бізнесмен Олексій Давиденко розповідає, що з-за кордону кисневі концентратори чекають тижнями.

В Україну щодня літаками доправляють 100-200 кисневих концентраторів, які необхідні під час лікування коронавірусу. Але довгоочікуваний апарат пацієнтам доводиться чекати по кілька тижнів.

Чому так відбувається і чи можна придбати концентратор швидше, OBOZREVATEL розповів український бізнесмен, який займається медичним обладнанням, Олексій Давиденко.

Він говорить, що в середньому один кисневий концентратор коштує 50-60 тисяч гривень. Передусім їх придбали заможніші люди, які можуть собі його дозволити. 

"Концентратори скуповують приватні особи, лікарні та МОЗ, тому виник такий великий ажіотаж. Щодня приїжджає по 100-200 штук, але всі вони вже заздалегідь розкуплені. Забронювати можна на середину грудня. Можна купити і зараз, тільки з переплатою", – розповідає бізнесмен.

Він додає, що держава неповоротка. Для придбання обладнання їй необхідно провести тендер, потім — знайти гроші, оплатити у казначейство тощо. Набагато швидше придбати концентратор у приватних осіб. 

Нагадаємо, що Харківська область придбала велику партію кисневих концентраторів. Їх розподілять між медзакладами регіону.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація