"Зростає бідність, голод і борги": в ООН закликали зробити 2021-й роком зцілення від наслідків COVID-19

"Зростає бідність, голод і борги": в ООН закликали зробити 2021-й роком зцілення від наслідків COVID-19

Фото: Associated Press

Особливо важко у 2020 році було дітям, каже генсек ООН.

Новий 2021 рік світ має присвятити подоланню пандемії коронавірусу та її наслідків. Відновитися має економіка, суспільство і планета в цілому.

Про це заявив у передноворічному відеозверненні генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш.

Він зазначив, що 2020-й став роком випробувань, трагедій і сліз через COVID-19. А пандемія призвела до того, що у світі зростає рівень бідності і нерівність. 

Тому у наступному році важливо подолати наслідки коронавірусу. З його слів, зцілитися повинні суспільство, економіка і увесь світ. Також генсек ООН побажав усім "щасливого і мирного Нового року".

"Ми вже втратили стількох близьких, а пандемія продовжує бушувати, вражаючи нових людей і забираючи нові людські життя. У світі зростає рівень бідності, нерівності та голоду. Зникають робочі місця і накопичуються борги. Особливо важко доводиться дітям. Давайте всі разом змиримося між собою і з природою, подолаємо кліматичну кризу, зупинимо поширення COVID-19 і зробимо 2021 рік роком зцілення", - сказав він.

Як ми повідомляли, щоб Новий рік подарував достаток і щастя, важливо зустріти його правильно. Про прикмети, які необхідно знати кожному, щоб не накликати до себе біду в 2021 році, читайте тут.

Повʼязані теми:

Наступна публікація