ЗНО-2020: за яких умов проведення тестування можуть перенести

ЗНО-2020: за яких умов проведення тестування можуть перенести

Фото: Associated Press

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання має тривати від 25 червня до 17 липня.

В Українському центрі оцінювання якості освіти розповіли, що може поставити проведення зовнішнього незалежного оцінювання у червні-липні під загрозу. 

Про це в Сніданку з 1+1 розповіла заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко. 

В Україні кілька областей наразі не готові до пом'якшення карантину. В УЦОЯО є кілька планів проведення ЗНО, якщо там ситуація не поліпшиться до 25 червня — початку основної сесії тестування.  

"Ще у березні ми оголосили, що ЗНО може відбуватися за другим сценарієм — тобто наприкінці серпня. Такий варіант все ще актуальний. Якщо велика кількість областей не зможе проводити зовнішнє незалежне оцінювання, то ми не будемо влаштовувати його всій Україні, а будемо робити це аж наприкінці серпня, коли ситуація нормалізується. Якщо це буде одна-дві області, то ми розглядаємо можливість проведення спеціальних додаткових сесій для цих областей пізніше, коли там нормалізується ситуація", - повідомила Тетяна Вакуленко.

Страхи ЗНО-2020: чого очікувати абітурієнтам і їхнім батькам

Страхи ЗНО-2020: чого очікувати абітурієнтам і їхнім батькам

Як повідомлялося, цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання розпочнеться 25 червня. Відповідний наказ із затвердженим графіком іспитів вже підписали у Міністерстві освіти і науки. Першим іспитом головної сесії буде математика. Далі - обов'язкова українська. Останній іспит 17 липня - це хімія. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація