Жорсткий карантин можуть повернути: у Південній Кореї зафіксували майже вісімдесят випадків коронавірусу

Жорсткий карантин можуть повернути: у Південній Кореї зафіксували майже вісімдесят випадків коронавірусу

Фото: Associated Press

Це найвищий добовий приріст від початку квітня.

У четвер, 28 травня, Південна Корея повідомила про 79 нових випадків коронавірусної інфекції COVID-19.

Це найвищий добовий приріст заражених за 53 дні. Про це у своєму Twitter повідомила кореспондентка ВВС у Сеулі Лора Бікер. 

За інформацією журналістки, директор Корейських центрів контролю та профілактики захворювань Чжен Юн-Кьонг заявив, що через пришвидшення розповсюдження інфекції заходи щодо пом'якшення карантинних обмежень, впроваджені в країні у квітні, можуть скасувати. 

Нагадаємо, нещодавно у Сеулі зафіксували новий спалах COVID-19 серед відвідувачів нічних клубів. Із ним пов'язують щонайменше дві сотні випадків зараження коронавірусом.

Поширення інфекції викликало занепокоєння в уряду, оскільки в країні продовжують поетапне відкриття шкіл. Так, цього тижня двері навчальних закладів відкрилися для приблизно двох мільйонів дітей, зокрема й дошкільного віку.

Загалом від початку спалаху на нову коронавірусну інфекцію у Південній Кореї захворіли 11 344 людини. 269 пацієнтів померли від ускладнень COVID-19, тоді як понад десять тисяч осіб одужали та виписалися з медзакладів.

Перший спалах почався у місті Тегу, де підтвердили близько 8 тисяч випадків коронавірусу. Влада стверджує, що “суперпоширювачем” інфекції територією країни стала членкиня "Церкви Ісуса Шінчонджі". Що про це відомо – читайте у матеріалі ТСН.ua.

У лютому Південна Корея була однією з найбільш уражених новим коронавірусом країн. Уповільнити поширення інфекції допомогло масове тестування, суворі карантинні заходи, а також обмеження на в'їзд іноземців. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація