Зеленському передали пів мільйона підписів за відставку Степанова Вибори

Зеленському передали пів мільйона підписів за відставку Степанова

Фото: Жіночий рух "За майбутнє"

Активістки кажуть, що міністр провалив підготування до другої хвилі COVID-19.

Пів мільйона підписів за відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Сьогодні під Офісом президента зібрались кілька сотень жінок із партії "За майбутнє". Із собою вони принесли понад двадцять коробок із заповненими бланками. Вони кажуть, що зібрали ці підписи по всіх регіонах України і вважають, що гарант Конституції має реагувати на них.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Активістки кажуть, що міністр не лише провалив підготовку до другої хвилі COVID-19, а і взагалі виконує свої обов’язки незадовільно.

"Єдине, що міністр охорони здоровя  Максим Степанов зробив для протидії COVID-19 — це відправив уряд в режим роботи онлайн. Саме тому ми сьогодні тут. Щоб прямо закликати – необхідно відправити Степанова у відставку", — говорять вони.

В Офіс президента йде парламентарка – народна депутатка Ірину Костанкевич.

За пів години вона повертається до колежанок. Показує бланк партії зі зверненням до Зеленського, яке зареєстрували в канцелярії глави держави.

"Зараз ці коробки з підписами, пів мільйона — це, напевно, рекордна така кількість, буде передано президенту. Чекаємо на швидку реакцію", — зазначила вона.

А реагувати треба було ще вчора, кажуть лікарі. Сьогодні ситуація критична.

Жінки із партії "За майбутнє" принесли під Офіс президента бланки з підписами за відставку Степанова

Жінки із партії "За майбутнє" принесли під Офіс президента бланки з підписами за відставку Степанова

"Те, що влада, як центральна, так і місцева — не підготувала лікувальні установи, не підвела до ліжок кисень, і кажуть, що у нас все готово — вже система охорони здоров'я не витримує. Медичні співробітники морально не витримують цю напругу. Ми відзначаємо нову хвилю захворювань медиків", — говорять вони.

Так, на Одещині від ускладнень коронавірусу померла медсестра опорної лікарні в ПодІльську. Її два тижні лікували у тій самій лікарні, де вона пропрацювала тридцять вісім років.  Їй ставало гірше, рідні узяли кредит та перевезли її до приватної клініки в Одесі. Рахунки були космічні, але жодна державна лікарня пацієнтку не приймала, бо місць у реанімаціях не залишилося. Ліжко у відділенні інтенсивної терапії ледь знайшли через волонтерів, але було надто пізно: жінка померла. Їй було п’ятдесят шість років.

Автор: Дмитро Святненко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація