Зеленський розповів, з ким ведуться переговори щодо закупівлі вакцини проти COVID-19

Зеленський розповів, з ким ведуться переговори щодо закупівлі вакцини проти COVID-19

Фото: president.gov.ua

Президент зазначив, що МОЗ постійно веде перемовини з багатьма західними партнерами

Українська влада інтенсифікує переговори зі світовими фармацевтичними компаніями та урядами інших країн, щоб пришвидшити постачання в Україну якісної, перевіреної вакцини проти COVID-19.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, спілкуючись з представниками ЗМІ під час робочої поїздки до Запорізької області, інформує пресслужба глави держави у четвер, 24 грудня.

Президент зазначив, що МОЗ постійно веде перемовини з багатьма західними партнерами: і Moderna, і AstraZeneca, і з китайськими виробниками, і європейськими виробниками щодо постачання вакцини.

За його словами, спочатку Україна повинна була отримати безкоштовну вакцину від коронавірусу в обсязі 8 млн доз у другому-третьому кварталі наступного року. Нині першу партію очікують наприкінці першого кварталу.

"Треба зробити все, щоб пришвидшити цей процес надання вакцини. Я розмовляю з лідерами країн ЄС і не тільки ЄС, щоб ми могли прискорити постачання якісної, перевіреної вакцини", – зазначив Зеленський.

Також президент зауважив, що наразі ведуться переговори з Індією, Великою Британією, Францією та багатьма іншими країнами.

Глава держави також наголосив, що безкоштовне щеплення буде передбачено для тих верств населення, які потрапляють у зону ризику: медиків, військових, соцпрацівників, поліцейських тощо.

Нагадаємо, що кілька днів тому Володимир Зеленський мав розмову з французьким колегою Еммануелем Макроном, під час якої також порушував питання отримання Україною першої партії вакцини вже в кінці січня – середині лютого.

Затверджений Міністерством охорони здоров'я план вакцинації від коронавірусу передбачає щеплення 23 млн українців. Для цього знадобиться 40 млн доз вакцини від коронавірусу. На це в державному бюджеті на 2021 рік закладено 2,6 млрд гривень. 

План вакцинації: у МОЗ розповіли, скільки триватиме кампанія і хто першим отримає щеплення

План вакцинації: у МОЗ розповіли, скільки триватиме кампанія і хто першим отримає щеплення

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація