Зеленський розповів про позитивну тенденцію із коронавірусом та похвалив українців

Зеленський розповів про позитивну тенденцію із коронавірусом та похвалив українців

Фото: Офіс президента України

Два дні поспіль кількість одужалих від COVID-19 перевищує число нових інфікованих.

В Україні два дні поспіль кількість одужалих від нового коронавірусу COVID-19 значно перевищує число нових заражених. За це президент Володимир Зеленський похвалив українців - мовляв, дії влади були правильними, а громадяни дотримувалися карантинних рекомендацій.

Про це йшлося під час наради в суботу, 11 липня, в глави держави.

"Хоч цифри поширення COVID-19 залишають бажати кращого, ми дійшли до моменту, коли одужує більше людей, ніж заражається. Це видно й по звітах кожної зі служб. Це означає, що наші скоординовані дії були правильними, й українці дослухалися до рекомендацій влади. Нам треба, як і раніше, рухатися відповідно до ситуації", – сказав Зеленський.

Ситуація на судні "Софія"

Екіпаж судна "Софія" перебуває на карантині через виявлений коронавірус. Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов. За його словами, COVID-19 був виявлений у більшості членів команди, хворі перебувають під наглядом лікарів, увесь екіпаж – на ізоляції, визначено маршрути у разі потреби госпіталізації.

Рейди закладами харчування і торгівлі

Правоохоронці продовжують проводити рейди різними закладами щодо дотримання карантину. Зокрема, перевіряють, чи закриті дитячі табори, чи дотримуються вимог у кафе, ресторанах, нічних клубах, закладах харчування та торгівлі. За останню добу Нацполіція виписала 235 протоколів у зв’язку з порушенням карантинних заходів, зазначив голова Нацполіції Ігор Клименко. Загалом від початку перевірок було складено майже 18 тис. адмінпротоколів на 6,6 млн грн.

Лабораторії в аеропортах

Міністр інфраструктури Владислав Криклій запевнив, що займається пришвидшенням процесу встановлення лабораторій в аеропортах Києва та Львова. Вони потрібні для того, щоб прибулі пасажири могли робити там ПЛР-тести й у разі негативного результату не проходили самоізоляції. Для уникнення скупчень людей біля лабораторій Криклій провів перемовини з Міністерством цифрової трансформації щодо розгляду можливості прив’язати видачу результатів до додатку "Дій вдома". Це дасть змогу зменшити час самоізоляції здорових пасажирів, які прибули до України.

Нагадаємо, станом на ранок 11 липня в Україні було офіційно зареєстровано 52843 випадки зараження коронавірусом. Із них одужали - 25661, померли - 1372, решта - лікуються.

Новий рекорд: минулої доби в Україні від коронавірусу вилікувалися понад тисячу людей

Новий рекорд: минулої доби в Україні від коронавірусу вилікувалися понад тисячу людей

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація