Зеленський припустив, чому в Україні збільшилася кількість заражених коронавірусом

Зеленський припустив, чому в Україні збільшилася кількість заражених коронавірусом

Фото: УНІАН

Президент закликав українців дотримуватися карантину.

Президент України Володимир Зеленський висловив припущення, що збільшення захворюваності на коронавірус в Україні може спостерігатися через збільшення кількості тестувань. Тому, він вважає, що перед тим, як ухвалювати рішення щодо жорсткіших обмежувальних заходів, треба зрозуміти точні причини зростання числа хворих.

Про це він сказав сьогодні, 12 червня, на селекторній нараді щодо запобігання поширенню COVID-19, повідомляє сайт глави держави.

"Треба швидко встановити причини зростання захворюваності (на COVID-19 - ред.). А до цього всі відповідні органи мають звертати увагу населення на необхідність дотримання маскового режиму та соціальної дистанції на вулиці. Бачу, що люди ходять без масок. Тільки дотримання заходів безпеки захистить нас від загрози захворіти та врятує нашу економіку від карантину", – сказав Володимир Зеленський.

Президент зауважив, що збільшилася кількість тестувань на COVID-19, і за добу в середньому проводиться близько 20 тисяч ПЛР- та ІФА-тестів. Зростання захворюваності серед населення може спостерігатися через збільшення кількості тестувань. Тому перед тим, як ухвалювати рішення щодо жорсткіших обмежувальних заходів, треба зрозуміти причини зростання числа хворих, сказав Зеленський.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, зафіксовано також збільшення кількості звернень із симптомами коронавірусу, випадків пневмонії та госпіталізації з ознаками хвороби. Осередки виявлення нових хворих на коронавірус – розпорошені.

На нараді також йшлося, що на сьогодні, крім столиці, ще дев’ять регіонів України не готові переходити до наступного етапу пом’якшення карантину. Це Київська, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області.

Нагадаємо, станом на ранок 12 червня загалом в Україні виявили 29 753 випадки коронавірусу. Від початку пандемії померли 870 людей. За останню добу зафіксували 683 нових випадки. Кількість одужалих сягнула вже 13 567. 

Сьогодні, 12 червня, також стало відомо, що дружина президента Олена Зеленська захворіла на COVID-19.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація