Зеленський пояснив, чому Україна належить до найбільш уражених коронавірусом країн у Європі

Зеленський пояснив, чому Україна належить до найбільш уражених коронавірусом країн у Європі

Фото: УНІАН

Президент зауважив, що найбільше спалахів спровоковано на вечірках, концертах, весіллях, у клубах, під час релігійних обрядів.

Президент Володимир Зеленський пояснив, що Україна опинилася серед найбільш уражених новим коронавірусом COVID-19 країн у Європі через те, що люди втомилися від карантинних обмежень.

Про це він сказав в інтерв’ю словацькому виданню Hospodárske noviny, текст якого опублікований на сайті глави держави.

"Причини зростання кількості інфікувань в Україні такі ж, як і в будь-якій іншій країні. Люди втомилися від загрози COVID-19, від карантинних обмежень і постійної емоційної напруги. Люди дуже хочуть повернутися до звичного життя", - зауважив він.

Президент додав, що найбільше спалахів спровоковано на вечірках, концертах, весіллях, у клубах, під час релігійних обрядів.

"На початку цієї кризи ми відреагували дуже оперативно – завдяки карантину нам реально вдалося не допустити великого удару пандемії, як це було, наприклад, в Італії або Іспанії. Зараз у нас у країні діє адаптивний карантин, який дає змогу гнучко реагувати на виклики в тому чи іншому місці", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, станом на 23 вересня загалом в Україні виявили 184 734 випадки коронавірусу. Від початку пандемії померло 3705 людини. За останню добу зафіксували 3497 нових випадків. Кількість одужалих сягнула вже 81 670. 

Коронавірус не відступає: в Україні різко зросло число госпіталізованих

Коронавірус не відступає: в Україні різко зросло число госпіталізованих

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація