Завдяки карантину у цьому епідсезоні українці менше хворіли на ГРВІ та грип - дані ЦГЗ

Завдяки карантину у цьому епідсезоні українці менше хворіли на ГРВІ та грип - дані ЦГЗ

Фото: ТСН.ua

Всього за сезон грипу зареєстрували 71 летальний випадок.

В Україні зафіксували на пів мільйона менше хворих на грип та ГРВІ у цьому епідсезоні, порівняно з минулим. Таке зниження захворюваності пояснюють запровадженням карантинних заходів.

Про це повідомляє пресслужба Центру громадського здоров'я у Facebook.

"Із 30 вересня 2019 року до 17 травня 2020 року на грип та ГРВІ перехворіло 4,9 млн людей. Для порівняння, минулого сезону перехворіло 5,4 млн населення. Таке зниженням захворюваності можна пояснити карантинними заходами, які впровадили для боротьби із COVID-19",  - йдеться у повідомленні.

Понад 160 тисяч людей потребували госпіталізації, із яких 72% - це діти до 17 років.

Всього за сезон грипу зареєстрували 71 летальний випадок, що підтверджено лабораторно методом ПЛР. Серед померлих було двоє дітей.

"Летальність від ускладнень грипу була спричинена наявністю у померлих супутніх хронічних захворювань та відсутністю вакцинації проти грипу", - зазначають у ЦГЗ.

Окрім того, за даними центру, кількість пацієнтів із тяжкою гострою респіраторною інфекцією, зокрема з пневмоніями, збільшилася вдвічі, порівняно із минулим сезоном.

"З початку звітного сезону проти грипу вакцинувалися 238 079 людей (0,6% населення) при наявних 542 000 доз вакцини. Частка дітей серед щеплених становить 10,5%", - зазначають у ЦГЗ.

Таким чином, відзначають у центрі, вакцинація проти грипу залишається досить низькою в Україні та не впливає на зниження захворюваності і не створює достатнього імунного прошарку серед людей, які є у групі ризику.

Фото: Центр громадського здоров’я України

Нагадаємо, станом на 24 червня до послаблення карантинних обмежень не готові Київ та 13 областей. Ці регіони не відповідають необхідним критеріям.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація