Загальнодержавний карантин: на яку меддопомогу не розповсюджується заборона планових госпіталізацій та операцій

Загальнодержавний карантин: на яку меддопомогу не розповсюджується заборона планових госпіталізацій та операцій

Фото: УНІАН

Очільник МОЗ Степанов запевнив, що йдеться виключно про призупинення тих госпіталізацій і планових операцій, відтермінування яких не буде жодним чином загрожувати життю або здоров'ю.

В Україні на час дії загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають "помаранчевому" рівню епідеміологічної небезпеки, заборонено проведення закладами охорони здоров'я планових заходів з госпіталізації та проведення планових операцій.

Ці обмеження встановлені на період від 14 до 30 листопада 2020 року, які у середу, 11 листопада, ухвалив Кабінет міністрів України.

Як виняток, дозволені госпіталізації:

  • у разі ургентних станів;
  • планові госпіталізації, відтермінування яких неможливо за показниками здоров'я або життя.

За словами очільника МОЗ Максима Степанова, закладам охорони здоров’я забороняється проведення планових заходів із госпіталізації, окрім:

  • надання меддопомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;
  • надання меддопомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;
  • надання меддопомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями;
  • надання паліативної меддопомоги у стаціонарних умовах;
  • надання планової меддопомоги закладами охорони здоров’я національного рівня, що надають високоспеціалізовану допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
  • проведення інших невідкладних і термінових заходів із госпіталізації, якщо внаслідок їхнього перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.

"Ми говоримо виключно про призупинення тих госпіталізацій і планових операцій, відтермінування яких не буде жодним чином загрожувати вашому життю або здоров'ю. Будь-які інші операції та невідкладні стани не можуть бути перенесені, і медична допомога надаватиметься вчасно, як і надавалася за весь час пандемії в нашій країні", – запевнив Степанов. 

Нагадаємо, що очільник МОЗ Максим Степанов повідомив, що в Україні достатньо напружена ситуація з COVID-19, однак повного локдауну країна не витримає.

Проти карантину вихідного дня: у кількох містах мітингарі вийшли з каструлями та ополониками

Проти карантину вихідного дня: у кількох містах мітингарі вийшли з каструлями та ополониками

Повʼязані теми:

Наступна публікація