За песимістичним прогнозом, в Україні очікують на 360 тисяч випадків коронавірусу у жовтні - РНБО

За песимістичним прогнозом, в Україні очікують на 360 тисяч випадків коронавірусу у жовтні - РНБО

Фото: pixabay.com

Головними загрозами поширенню хвороби є майбутні місцеві вибори і навчальний рік.

У Раді національної безпеки і оборони України спрогнозували суттєве зростання кількості нових COVID-19 в осінній період, якщо правил карантину не дотримуватимуться. Станом на 25 жовтня, Україна може мати 360 тисяч випадків зараження. 

Про це повідомляє пресслужба РНБО. 

"Станом на 25 жовтня, за песимістичним сценарієм, ми будемо мати 360 тис. випадків зараження, і ми маємо бути до цього готові", - повідомив секретар РНБО Олексій Данилов. Це можливо в контексті початку нового навчального року і проведення виборів до місцевих рад 25 жовтня. 

Він запропонував організувати моніторинг динаміки соціальних контактів хворих на коронавірусну хворобу у період від 29 серпня дня до 10 вересня. На думку Данілова, вибори 25 жовтня будуть одними з найскладніших за весь період незалежності через загострення епідемічної ситуації, тому вони мають бути організовані з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ України з протидії COVID-19.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив, що спільно з ЦВК було напрацьовано чіткий план функціонування виборчих комісій в умовах епідемії.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що епідемія в усьому світі відбувається хвилеподібно. Тому Україна має бути готова до розвитку ситуації за усіма сценаріями

Під час наради були обговорені питання адаптації стратегії протидії епідемії COVID-19 в осінній період, зокрема в контексті початку нового навчального року в закладах середньої та вищої освіти і проведення виборів до місцевих рад 25 жовтня.

Прогнозування кількості нових інфікувань коронавірусом в Україні відбувалося за допомогою програмно-апаратного комплексу "СОТА" моніторингу.

Кількість хворих на коронавірус зростає: чому важливо дотримуватися маскового режиму

Кількість хворих на коронавірус зростає: чому важливо дотримуватися маскового режиму

Повʼязані теми:

Наступна публікація