Євросоюз додасть у вакцинне "портфоліо" проти коронавірусу ще одну вакцину

Євросоюз додасть у вакцинне "портфоліо" проти коронавірусу ще одну вакцину

Фото: Associated Press

ЄС закупить у Moderna 160 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу.

Єврокомісія в середу ухвалить контракт з американською фармакологічною компанією Moderna на закупівлю 160 мільйонів доз вакцини, яка стане шостою вакциною у загальному вакцинному "портфоліо»"Євросоюзу.

Про це у вівторок, 24 листопада, під час відеозвернення заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Повний текст її виступу є доступним на мультимедійному порталі ЄС, інформує "Укрінформ".

"Вакцинація може допомогти завершити пандемію та подолати цей вірус. Маю добрі новини. Я щаслива оголосити, що завтра ми ухвалимо новий контракт для забезпечення нової вакцини проти COVID-19 у нашому портфоліо вакцин. Цей контракт дасть змогу нам купити до 160 мільйонів доз вакцини, яка виробляється компанією Moderna", - сказала президент Єврокомісії.

За її словами, клінічні випробування довели, що ця вакцина може бутим високоефективною проти COVID-19. Щойно буде доведено, що ця вакцина є безпечною та ефективною, кожна з країн-членів ЄС отримає її одночасно та на однакових умовах.

"Moderna - це шостий контракт, який ми маємо з фармакологічними компаніями у нашому портфоліо вакцин. Наразі ми працюємо ще над одним. Наше вакцинне портфоліо буде одним із найбільш розвинутих у світі. Це відкриває для європейців доступ до найбільш багатообіцяючих майбутніх вакцин, які знаходяться на стадії розробки. Безумовно, всі вакцини з нашого портфоліо пройдуть дуже уважну оцінку нашим Європейським медичним агентством, вони отримають авторизацію та доступ на ринок лише тоді, коли будуть визнані безпечними і ефективними", - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Вона зауважила, що вирішальним фактором у процесі такої оцінки вакцин є прозорість.

"Пандемія коронавірусу вражає наше життя, багато людей хворіють або втратили роботу. Зараз багато європейців занепокоєні тим, що вони не зможуть зустріти родини і друзів під час Різдва. В той час, коли обмежувальні заходи можуть уповільнити розповсюдження вірусу у цій дуже важкій ситуації, ми всі знаємо, що лише безпечна та ефективна вакцина зможе надати тривале та ґрунтовне рішення для цієї пандемії", - зауважила президент Єврокомісії.

Раніше компанія AstraZeneca повідомила про ефективність своєї вакцини від коронавірусу "AZD1222", яку вона розробляє спільно з Оксфордським університетом, на 70%. Наголосивши, що їхню розробку простіше зберігати, ніж вакцини інших підприємств. 

Своєю чергою, 20 листопада Pfizer та Biontech подали заявки до Управління з продовольства і медикаментів США для реєстрації вакцини. В компаніях заявили, що готові поширити вакцину протягом декількох годин після підтвердження реєстрації.

Плідний карантин: добірка коронавірусних хітів від зірок

Плідний карантин: добірка коронавірусних хітів від зірок

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація