Європейський регулятор не знайшов ознак того, що AstraZeneca спричиняє тромбоз

Європейський регулятор не знайшов ознак того, що AstraZeneca спричиняє тромбоз

Фото: Associated Press

У кількох країнах призупинили використання AstraZeneca через виявлені випадки утворення згустків крові у щеплених.

Європейський регулятор не знайшов ознак того, що вакцина англо-шведської фармацевтичної компанії AstraZeneca спричиняє тромбоз.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 12 березня. 

Такі висновки зробили фахівці після низки досліджень. Утім, обіцяють й надалі моніторити вплив препарату на людський організм. Заяву в Європейському регуляторі зробили після того, як у кількох країнах, зокрема у Данії та Норвегії, призупинили використання AstraZeneca через виявлені випадки утворення згустків крові у щеплених.

Своєю чергою, інший виробник Pfizer і BioNTech розглядає можливість виробництва вакцини в Індії на спільних підприємствах.

Новини світу: європейський регулятор не знайшов доказів спричинення тромбозу вакциною "АстраЗенека"

Новини світу: європейський регулятор не знайшов доказів спричинення тромбозу вакциною "АстраЗенека"

До слова, російський препарат проти коронавірусу Sputnik V в Словаччині збурив цілий скандал. Тамтешній міністр охорони здоров'я змушений був подати у відставку через звинувачення втаємній закупівлі препарату, застосування якого не схвалили в Євросоюзі. Парламентська більшість у Словаччині опинилася на межі розпаду, а країна - на порозі дочасних виборів.

Як повідомлялося, COVID-паспорти ще розробляють, однак за попередньої інформацією їх видаватимуть після щеплення вакциною, ліцензованою в Європі, а поки це -  BioNTech/Pfizer, Moderna і AstraZeneca. Які перспективи у інших вакцин, зокрема і  ліцензованого AstraZeneca Covishield – поки невідомо. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація