Європа повертається до суворих локдаунів: які карантинні обмеження вводять в країнах

Європа повертається до суворих локдаунів: які карантинні обмеження вводять в країнах

Фото: Associated Press

Тим часом Італією та Іспанією прокотилася хвиля антикарантинних протестів.

Країни Європи повертається до суворих локдаунів через поширення коронавірусної хвороби COVID-19. Тим часом Італією та Іспанією прокотилася хвиля антикарантинних протестів.

Про це йдеться 31 жовтня в сюжеті ТСН.19:30.

Так, від неділі, 1 листопада, і до 13 грудня закривається Бельгія. Там працюватимуть лише продуктові магазини та аптеки. Заборонено збиратися компаніями більше чотирьох осіб. У країні фіксують рекордний стрибок заражень – минулої доби майже 24 тисячі.

Греція закриває на місяць всі розважальні заклади, бари та ресторани.

А в Португалії поки що на найближчі 5 днів заборонили пересування між населеними пунктами. Через це на дорогах утворилися довжелезні затори, бо люди поспішають повернутися додому.

У Чехії вирішили подовжити дію надзвичайного стану до 20 листопада. Тамтешні лікарні, відведені для хворих на COVID-19, заповнені майже на 100%.

Пандемія не відступає: Європа повертається до суворих локдаунів

Пандемія не відступає: Європа повертається до суворих локдаунів

У Франції, де вже діє найсуворіший у Європі локдаун, порушників карантину лякають в’язницею. Можна сісти на 6 місяців, якщо тричі спіймають на порушенні карантину.

А антикарантинні протести у Флоренції та Барселоні закінчилися сутичками з поліцією та вуличними безладами.

Як повідомлялося раніше, у суботу, 31 жовтня, у Словаччині почався перший етап масового добровільного тестування громадян на коронавірусну хворобу COVID-19. Довгі черги вишикувалися біля місць, де можна здати аналіз, із самого ранку. Прем'єр-міністр країни Ігор Матович вважає масове тестування альтернативою локдауну.

Повʼязані теми:

Наступна публікація