Єврокомісія готує план відкриття кордонів і туризму в ЄС: що пропонують

Єврокомісія готує план відкриття кордонів і туризму в ЄС: що пропонують

Фото: Associated Press

Єврокомісія не пропонує жодних дат.

Єврокомісія представить план відкриття кордонів і туризму в країнах Євросоюзу. Стратегія має допомогти скоординовано відновити туристичний бізнес. 

Який вигляд матимуть подорожі Європою цього літа і чи будуть вони можливі взагалі — у сюжеті ТСН.Ранок.

Єврокомісія не пропонує жодних дат. Утім пояснює: по-перше, закриті кордони всередині шенгенської зони не можуть бути надовго. По-друге, відкриття кордонів має базуватися на тому, чи стримується у країнах поширення вірусу та чи готові системи охорони здоров'я до нового спалаху. 

У Єврокомісії навіть не проти, щоб країни за домовленістю одна з одною відкривали кордони. Умовно, якщо ситуація в Німеччині і Австрії подібна, то ці країни можуть відкрити між собою кордони. Таким чином можуть утворитися такі зелені зони для поїздок, і червоні зони для поїздок. 

Як розповіли напередодні високопоставлені представники Єврокомісії, один із елементів плану також передбачає створення спеціального порталу, де будь-який турист  може подивитися, яка є ситуація із поширенням коронавірусу в тому чи тому регіоні. Також заходи безпеки у готелі, ресторані. У Брюсселі хочуть максимально спростити отримання такої інформації.

Єврокомісія представить план відкриття кордонів і туризму в країнах ЄС

Єврокомісія представить план відкриття кордонів і туризму в країнах ЄС

Ще одне питання - це повернення грошей за квитки на скасовані авіарейси. Зараз більшість авіакомпаній не лишили пасажирам вибору і замість грошей пропонують отримати ваучер на подорож в майбутньому. Єврокомісія вважає, що це є порушенням прав пасажирів. Мовляв, він має право обирати. Хоча й пасажирів закликає до солідарності із авіакомпаніями.

Нинішній план стосується відкриття внутрішніх кордонів та подорожі всередині ЄС. Коли стануть можливі подорожі з третіх країн, скажімо, з України не відомо. Єврокомісія, нагадаю, радить подовжити заборону на в’їзд до 15 червня. 

Григорій Жигалов.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація