ЄС повністю закриє сполучення з Великою Британією через мутований коронавірус - Bild

ЄС повністю закриє сполучення з Великою Британією через мутований коронавірус - Bild

Фото: Associated Press

Німеччина також ухвалила рішення про призупинення рейсів з Великої Британії до 6 січня.

Цього тижня керівні органи Європейського Союзу можуть повністю заборонити транспортне сполучення із Великою Британією, де виявили новий штам COVID-19.

Про це повідомляє Bild.

"На початку тижня він (ЄС. - Ред.) зупинить усі пасажирські перевезення до та з Великої Британії, зокрема морським та залізничним транспортом! Отже, порти та Євротунель будуть закриті для британців", - йдеться у повідомленні. 

За даними видання, Німеччина призупинила рейси з Великої Британії до 6 січня. Як повідомлялося, подібні рішення також ухвалили, зокрема, у Канаді, Франції, Німеччині, Італії, Нідерландах, Бельгії, Австрії, Ірландії, Хорватії, Болгарії, Колумбії та Саудівській Аравії.

Раніше прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що в країні виявили новий генетичний варіант коронавірусу, який може бути на 70% більш заразним. Він також оголосив про те, що Лондон та частини південно-східної та східної Англії перейдуть на обмеження "четвертого рівня", а всі не критичні для життя людей магазини закриються від неділі, 20 грудня.

Як повідомлялося, новий штам коронавірусу вже виявили щонайменше в шести країнах на трьох континентах - у Європі, Австралії та Африці. 

У Великій Британії, зокрема, заявили, що новий штам коронавірусу, який наразі циркулює в деяких частинах країни, "вийшов з-під контролю". 

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у неділю, 20 грудня, закликала європейські країни посилити заходи у боротьбі з коронавірусом через появу у Великій Британії його нового штаму. 

У Європі планують розпочати вакцинацію від коронавірусу з 27 грудня

У Європі планують розпочати вакцинацію від коронавірусу з 27 грудня

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація