Є винятки: Степанов розповів, хто з працівників від 60 років може виходити на роботу під час карантину

Є винятки: Степанов розповів, хто з працівників від 60 років може виходити на роботу під час карантину

Фото: УНІАН

Певні категорії 60+ можуть не перебувати у самоізоляції і працювати, але з дотриманням правил, встановлених у країні.

Постанова уряду України про адаптивний карантин передбачає, що особи від 60 років підлягають обов’язковій самоізоляції. Втім, є перелік професій, представникам яких у віці 60+ дозволено виходити на роботу навіть під час карантину.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на щоденному брифінгу, у п’ятницю, 29 травня, передає пресслужба відомства.

"Всі протиепідемічні обмеження і заходи встановлені постановою уряду. Люди, які входять у групи ризику і підлягають самоізоляції - це, серед інших, і особи, старші 60 років. Втім, у документі є винятки. Певні категорії 60+ можуть не перебувати у самоізоляції і працювати, але з дотриманням правил, встановлених у країні. Це, зокрема, масковий режим, користування антисептиками тощо", - заявив він.

Понад 70% летальних випадків від COVID-19 в Україні припали на хворих, які входили в групи ризику, зокрема, осіб старше 60 років. Тому дотримання правил карантину є дуже важливим, зазначив очільник МОЗ.

Так, щодо винятків, які стосуються категорії 60+, то дозвіл на роботу під час карантину мають:

  • державні службовці і працівники державних органів та органів місцевого самоврядування;
  • народні депутати України та депутати місцевих рад;
  • судді;
  • військовослужбовці та працівники Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів;
  • особи, які здійснюють заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19, забезпечують діяльність підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, які:
  • провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики, хімічної промисловості, транспорту, у сферах інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах, оборонній промисловості;
  • надають послуги у сферах життєзабезпечення населення, зокрема у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров’я;
  • є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню;
  • включені до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;
  • є об’єктами потенційно небезпечних технологій і виробництв.

Нагадаємо, що в Україні від початку карантину працює робоча група Національної академії наук України з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу COVID-19. Учені збирають цифри, складають їх у математичні графіки і роблять прогнози. За допомогою цифр експерти можуть завчасно передбачити небезпечне зростання кількості інфікованих.

Послаблення карантину: українці починають масово звертатися за робочими візами

Послаблення карантину: українці починають масово звертатися за робочими візами

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація