Яких пацієнтів з симптомами коронавірусу госпіталізують найпершими: відповідь лікарки

Яких пацієнтів з симптомами коронавірусу госпіталізують найпершими: відповідь лікарки

Фото: УНІАН

Найпершими госпіталізують пацієнтів з задишкою, низькою сатурацією та супутніми захворюваннями.

У протоколі МОЗ чітко розписано, як лікувати пацієнтів з легкою формою коронавірусу та як з уже важким перебігом. У документі також говориться, яких пацієнтів госпіталізують в першу чергу.

Про це "Главкому" розповіла головна лікарка Київської клінічної лікарні №4 Тетяна Мостепан.

"Ми розуміємо, що боремось не з вірусом COVID-19, бо на сьогодні від нього немає специфічної терапії. Але всі ті пацієнти, які потрапляють в лікарню із середнім ступенем тяжкості, а також з тяжким перебігом захворювання, вони до того ж мають декомпенсовані супутні патології. Тому обов’язково, спираючись на протокол МОЗ, основна задача – не допустити ускладнень тих захворювань, які в них вже проявилися, бо їх спровокував COVID-19", - говорить лікарка.

За даними МОЗ, госпіталізація пацієнтів із підозрою або підтвердженим діагнозом COVID-19 відбувається виключно за медичними показаннями. Сюди входить пришвидшене дихання менше ніж 10, або більше ніж 30 дихальних рухів за хвилину, сатурація нижча ніж 92%, також порушення свідомості, пацієнти з супутніми патологіями (серцево-судинні захворювання, діабет, ниркова недостатність тощо).

Наадаємо, що в Україні зменшилась кількість госпіталізацій хворих на коронавірус. Це ще нестійка тенденція, але певні підстави для оптимізму.

Крива захворюваності на коронавірус в Україні знову росте

Крива захворюваності на коронавірус в Україні знову росте

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація