"Як роблять і як не треба робити": Ляшко показав, як правильно користуватися антисептиком та маскою

Головний санітарний лікар помічав неправильне користування засобами у громадському транспорті

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 10 червня в прямому ефірі показав, як правильно користуватися антисептиком та масками і які помилки найчастіше допускають.

Ляшко каже, що спостерігав, як українці використовують засоби індивідуального захисту в громадському транспорті. За його словами, роблять це часто неправильно.

"Як роблять і як не треба робити – це на витягнуту руку обробляють її антисептиком. Потрібно зробити декілька натискувань, що в долоні з'явилось 3-4 мл антисептику і після цього він активно має обробитись обома руками. Тільки так можна ефективно обробити руки", – говорить Ляшко.

Санітарний лікар наголосив, що маска повинна прикривати рот та ніс для того, щоб не поширювати збудника інфекційної хвороби. Він закликав використовувати маску всім під час відвідування громадських місць.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я оновила свої рекомендації щодо протидії поширення коронавірусної інфекції. Наразі ВООЗ радить носити маски з тканини в громадських місцях, де є ризик передавання коронавірусу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація