Як працюватимуть дитячі садочки: дітей не змушуватимуть носити маски

Як працюватимуть дитячі садочки: дітей не змушуватимуть носити маски

Фото: Associated Press

Максим Степанов назвав основні умови, яких мають дотримуватися працівники дитячих садочків.

Українські дитячі садки відкриються відзавтра, 25 травня, проте не всі. В тих областях, які ще не перейшли на другий етап пом'якшення карантину, садочки будуть закриті.

Про це на брифінгу у суботу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Від 25 травня в Україні дозволяється робота дитячих садочків. Вона дозволяється як чергове пом'якшення нашого карантину. Хочу наголосити, що вона дозволяється у нашому другому етапі по тих критеріях, по тих областях, які пройшли у цей другий етап", – сказав Степанов.

Водночас він додав, що в багатьох нинішніх правилах протиепідемічних заходів, які повинні бути у дитячих садочках, є багато фантазій.

"Велике прохання читати документи, читати те, що саме рекомендує МОЗ, і які правила ми встановлюємо для роботи наших садочків", - наголосив міністр.

Зокрема, насправді в садочках діють такі заходи:

  • перед початком роботи закладу усім працівникам вимірюють температуру;
  • дітям вимірюватимуть температуру перед входом у заклад;
  • працівники і діти, температура яких буде вищою за 37,2 не допускаються у заклад;
  • батьки, які приводять дитину до закладу, мають користуватися масками;
  • заклади мають бути оснащені антисептиками і діти користуються ними виключно під наглядом вихователя.

Крім того, в садочках не можна використовувати багаторазові рушники, м'які іграшки та килими з довгим ворсом. Всі діти, які приходять до садочків, повинні мати з собою змінну пару взуття. Також забороняється проводити масові заходи за участі більше, ніж однієї групи дітей та за участі глядачів.

"Дитячий садочок повинен мати 5-денний запас усіх необхідних засобів захисту та дезінфекційних засобів. Навчати працівників правил правильного використання засобів захисту та організувати контроль виконання цих правил. Замінити тверде мило на рідке, а тканинні рушники - на паперові. Попередити батьків про особливі умови роботи закладу. Регулярно прибирати приміщення з дезінфекційними засобами, регулярно провітрювати приміщення, тимчасово відсторонити від роботи осіб з групи ризику", - сказав Степанов.

Також він додав, що в правилах не йдеться про постійне носіння дітьми масок.

Раніше повідомлялося, що освітяни в Івано-Франківську заявили, що відкривати дитячі садки нині небезпечно, а більшість карантинних рекомендацій МОН виконати майже неможливо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація