Як працюватиме громадський транспорт у Києві під час локдауну: деталі від Кличка

Як працюватиме громадський транспорт у Києві під час локдауну: деталі від Кличка

Фото: Associated Press

Віталій Кличко закликав киян і гостей міста обов'язково одягати маску в громадському транспорті.

Під час локдауну громадський транспорт у столиці працюватиме, як і раніше. Жодних обмежень не буде і в роботі метро.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу.

Кличко наголосив, що завдання столичної влади – щоб транспорт і саме місто працювали, попри виклики та складнощі, які спровокувала пандемія коронавірусу.

"Громадський транспорт столиці працюватиме. Обмеження в наземному транспорті, зокрема, в маршрутних таксі, будуть стосуватися кількості пасажирів. Вона відповідатиме числу місць для сидіння. Прошу всіх дотримуватися цього. Метро, за рішенням уряду, під час локдауну працюватиме в штатному режимі", – заявив мер Києва.

Кличко закликав киян і гостей міста обов'язково одягати маску в громадському транспорті. І під час карантину користуватися транспортом тільки у разі потреби. Адже, за висновками фахівців, майже 30% заражень коронавірусом відбувається саме у громадському транспорті.

Міський голова зазначив, що весь комунальний транспорт Києва щодня дезінфікують. І щодня на маршрути столиці виходять понад 500 автобусів, 328 тролейбусів і 266 трамваїв.

Нагадаємо, посилення карантину в Україні відбудеться від 8 до 24 січня 2021 року. У період буде заборонена робота кафе і ресторанів, барів, крім доставки на виніс; магазинів непродовольчих товарів; кінотеатрів та театрів; фітнес-клубів; ТРЦ. За винятком, коли у ТРЦ дозволяється торгівля лише продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація