Як не заразитися коронавірусом на різдвяні свята: поради від очільника ВООЗ

Як не заразитися коронавірусом на різдвяні свята: поради від очільника ВООЗ

Фото: Associated Press

За словами гендиректора ВООЗ, через COVID-19 свята минуть не так, як зазвичай, та це не означає, що ми не зможемо їх відзначити.

На тлі пандемії COVID-19 у період новорічних та різдвяних свят варто залишатися вдома, дотримуватися протиепідемічних заходів та уникати скупчень людей.

Відповідне звернення генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Ґебреєсус оприлюднив на своїй сторінці у Twitter.

"Всі ми хочемо бути з нашими близькими під час майбутніх свят, але ми не повинні розслаблятися, - заявив очільник ВООЗ. - Через COVID-19 свята минуть не так, як зазвичай, та це не означає, що ми не зможемо їх відзначити".

Ґебреєсус порадив не подорожувати на Різдво без необхідності, наголосивши на тому, що у цей період чимало людей залишаються вдома. Він закликав відзначати свята із рідними та уникати зустрічей із членами "багатьох різних домогосподарств".

"Якщо ви все ж зустрінетеся з членами інших домогосподарств, зробіть це на вулиці, якщо зможете, а також збережіть дистанцію та вдягніть маску, - сказав гендиректор ВООЗ. - Завжди дотримуйтеся локальних чи національних настанов". 

За його словами, варто також уникати велелюдних шопінг-центрів та не скуповуватися у "пікові години". "Користуйтеся шопінгом онлайн, якщо можете", - додав Ґебреєсус. 

Окрім того, очільник ВООЗ нагадав про маски, соціальну дистанцію та дезінфекцію рук під час користування громадським транспортом. "Якщо ви маєте погане самопочуття - не подорожуйте!" - наголосив він.

В Україні до кінця нинішнього року локдауну не введуть: обмеження посилять від початку 2021 року, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль 4 грудня під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Повний перелік можливих обмежень буде оприлюднений на засіданні Кабінету міністрів уже наступної середи, 9 грудня", — сказав прем'єр.

Таке рішення у Кабінеті міністрів пояснюють тим, що наразі у введенні жорсткого локдауну немає потреби, оскільки медична система витримує навантаження і справляється із кількістю хворих на коронавірус.

ТСН.ua зібрав усе про ймовірний локдаун та обмеження під час суворого карантину. Детальніше - за посиланням.

Як Європа проводитиме різдвяні свята в умовах локдауну - Жигалов

Як Європа проводитиме різдвяні свята в умовах локдауну - Жигалов

Повʼязані теми:

Наступна публікація