"Я не викрадач Різдва": Ткаченко розповів про власну ініціативу щодо локдауну на новорічні свята

"Я не викрадач Різдва": Ткаченко розповів про власну ініціативу щодо локдауну на новорічні свята

Фото: Associated Press

Міністр пропонує ввести двотижневий карантин.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко пропонує ввести карантин на зимові свята через дискусію щодо доцільності карантину вихідного дня та повідомити про локдаун заздалегідь.

Про свою ініціативу Олександр Ткаченко розповів в ефірі "Сніданку з 1+1". 

Він наголошує, що про посилення карантину варто повідомити заздалегідь. 

"Я не викрадач Різдва. Це моя власна точка зору, яка виникла через дискусію з приводу карантину вихідного дня. Певною мірою обмеження нам потрібні, бо є високі цифри захворювання. Очевидно, що також потрібне прогнозування. Креативній індустрії, сфері культури, малому і середньому бізнесу потрібно розуміти, коли можуть бути додаткові обмеження", - наголосив він.

Ткаченко наголошує, що на новорічні різдвяні свята в Україні традиційно великі скупчення людей. "Мені здається, потрібний двох-трьох тижневий обмежувальний період. Я не знаю, в якій формі, але це дало б бізнесу можливість прогнозувати свої збитки, плани стосовно того, яким чином можна було б діяти зараз, перед святами, під час свят, і після свят", - каже міністр культури. 

Міністр культури Олександр Ткаченко про ініціативу новорічного локдауну для українців

Міністр культури Олександр Ткаченко про ініціативу новорічного локдауну для українців

Нагадаємо, Кабінет міністрів 11 листопада ухвалив рішення про запровадження в Україні від 14 до 30 листопада жорсткого карантину вихідного дня та посилення загальнодержавного карантину для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19. Працюватимуть продуктові магазини, транспорт, АЗС та станції з ремонту транспортних засобів, аптеки, заклади, які надають фінансові послуги, й оператори поштового зв'язку. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація