Міський голова Умані у разі приїзду хасидів готовий перекрити блокпостами в'їзди до міста

Міський голова Умані у разі приїзду хасидів готовий перекрити блокпостами в'їзди до міста

Фото: Фото Антон Страшко/ТСН

У 2020 році святкування Рош Гашана припадає на 18-20 вересня.

Міський голова Умані Олександр Цебрій звернувся до містян з приводу дозволу приїзду прочан-хасидів на святкування юдейського Нового року - Рош Гашана та повідомив, що готовий до радикальних дій і намагатиметься зустрітися з президентом Володимиром Зеленським, щоб особисто пояснити небезпеку ситуації.

Про це він заявив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook.

"Я готовий на самі радикальні дії, але в рамках чинного законодавства. Ви пам'ятаєте, як це було, коли перекривалися блокпостами в'їзди на територію міста Умань. Це рішення може прийняти міська комісія ТЕБ та НС. Я хочу почути... як ви поставитеся, якщо на період Рош Га-Шана ми вдамося до таких запобіжних заходів", - звернувся він до уманчан.

Цебрій наголосив, що до останнього часу в Умані сподівалися, що рішення про заборону традиційних святкувань Рош Гашана, на які з'їжджаються тисячі прочан з усього світу, буде ухвалене на загальнодержавному рівні. Оскільки цього не сталося і Державна комісія з ТЕБ та НС, за його словами, вважає можливим у вересні приїзд 5-10 тисяч хасидів, місцева влада готова вдаватися до рішучих заходів.

Нас не чують!

Опубліковано Олександр Цебрій Понеділок, 17 серпня 2020 р.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю виступило проти проведення традиційного паломництва хасидів до Умані.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація