ВООЗ зупинила розслідування щодо походження COVID: що сталося

ВООЗ зупинила розслідування щодо походження COVID: що сталося

Фото: Associated Press

Організація намагається переконати КНР поділитися даними про вірус.

Всесвітня організація охорони здоров’я зупинила другу фазу розслідування про походження коронавірусу. Причина такого рішення - проблеми зі збиранням даних у Китаї.

Про це повідомила представниця організації Марія ван Керкхов, пише журнал Nature.

Попри це, наголошує представниця ВООЗ, керівництво організації намагається переконати китайських чиновників поділитися даними про вірус. Зокрема, з центром контролю захворювань Китаю.

Свєю чергою видання пише, що для збирання необхідних даних про походження COVID-19 минуло вже багато часу. Але водночас науковці мають достатньо інформації, аби запобігти можливим спалахам вірусу в майбутньому.

До слова, перший випадок COVID виявили в місті Ухань наприкінці 2019 року. Згодом вірус поширився іншими країнами. Вже 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила пандемію коронавірусу. Того ж року ВООЗ назвала витік COVID-19 з лабораторії "вкрай малоймовірним". Вчені дійшли висновку, що хвороба, ймовірно, передалася людям від кажанів. Від початку COVID-пандемії виявили майже 700 мільйонів заражень людей у світі. Число смертей сягнуло майже 7-ми мільйонів.

Нагадаємо, у ВООЗ розповіли про новий штам коронавірусу Omicron XBB.1.5, який протягом кількох тижнів став домінаційним у Сполучених Штатах Америки.

Читайте також:

Грип та коронавірус під час війни не зникли - Ігор Кузін

Грип та коронавірус під час війни не зникли - Ігор Кузін

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація