ВООЗ: Кожні 17 секунд жертвою COVID-19 у Європі стає одна людина

ВООЗ: Кожні 17 секунд жертвою COVID-19 у Європі стає одна людина

Фото: Associated Press

Більш ніж 80% європейських країн за останні два тижні повідомили про показники захворюваності — понад 100 випадків на 100 тис. людей.

В останні два тижні смертність від коронавірусу в Європі збільшилася на 18%. Минулого тижня в Європі зафіксували понад 29 тисяч летальних випадків. Станом на сьогодні Всесвітня організація охорони здоров'я зафіксувала майже 16 млн випадків коронавірусу в Європі, зокрема, майже 355 тисяч летальних. На Європу в загальному припадає 28% світових випадків зараження та 26% смертей.

Про це йдеться у заяві директора Європейського бюро ВООЗ Ганса Клюге, розміщеній на сайті організації у четвер, 19 листопада.

"Тобто в Європі кожні 17 секунд одна людина помирає від COVID-19. Зараз у Європі через COVID-19 щоденно помирає в середньому 4500 людей. Цього можна уникнути, якщо всі ми будемо діяти", — зазначив він.

Утім, він застеріг, що, зважаючи на зростання кількості заражень у цілому, системи охорони здоров'я європейських країн сягають межі своїх можливостей. Наприклад, у Франції нині відділення інтенсивної терапії заповнені на 95 відсотків, у Швейцарії "вони заповнені повністю".

Раніше Клюге заявив, що, попри складну ситуацію з коронавірусом, країни Європи можуть уникнути введення режиму ізоляції тільки за умови, що більшість жителів дотримуватимуться маскового режиму. 

Для завершення пандемії необхідно вакцинувати близько 70% населення планети – підрахунки ВООЗ

Для завершення пандемії необхідно вакцинувати близько 70% населення планети – підрахунки ВООЗ

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація