У США заявили про виявлення наймолодшої жертви коронавірусу в світі

У США заявили про виявлення наймолодшої жертви коронавірусу в світі

Фото: Associated Press

Новонародженому з позитивним тестом на хворобу було шість тижнів.

Минулого тижня в США померло немовля з позитивним результатом на коронавірус. Йому було шість тижнів, повідомляє CBC.

Губернатор штату Коннектикут, де це сталося, заявив, що це, вірогідно, наймолодша смерть від цієї хвороби в усьому світі.

"Сьогодні з несамовитим сумом ми можемо підтвердити першу дитячу смерть в Коннектикуті, пов'язану з COVID-19. Наприкінці минулого тижня 6-тижневого новонародженого з району Хартфорд не доправили до лікарні, а тому не змогли врятувати. Тестування підтвердило вчора ввечері, що новонароджений був заражений вірусом COVID-19", — написав він у Твітері.

Зазначається, що новонароджений дав позитивний результат тесту на коронавірус під час розтину. Однак нині кінцеву причину смерті називати зарано, бо за процедурою треба провести ще багато тестів.

Станом на ранок 3 квітня в США зафіксовано понад 245 тисяч хворих на новий коронавірус. Наразі це перша країна в світі за кількістю заражених.

Загальна кількість хворих на нову коронавірусну інфекцію у світі досягла мільйона осіб.

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Повʼязані теми:

Наступна публікація