Висип, подразнення і мокра білизна: медики Мелітополя показали, який вигляд мають після лікування хворих на COVID-19

Висип, подразнення і мокра білизна: медики Мелітополя показали, який вигляд мають після лікування хворих на COVID-19

Фото: Ріа-м ТВ

Всього в місті два опорних госпіталі.

Медики Мелітополя продемонстрували робоче екіпірування, в якому їм доводиться працювати з інфікованими коронавірусом. Зробили вони це, щоб переконати місцевих, котрі скаржаться на некомфортність носіння масок, в тому, що COVID-19 існує.

Про це передає "Ріа-м ТВ".

Перед тим, як увійти до "червоної" зони, де лежать хворі, кожен медпрацівник надягає спеціальний захисний костюм. Під ним - одноразовий бавовняний костюм. Після зняття костюмів, як розповідають лікарі, нижню білизну можна викручувати. Матеріал не пропускає повітря.

"У нас була проблема з забезпеченням лікарів нижньою білизною - трикотажне вбирає вологість. Нам допомагала одна громадська організація: поставляла футболки і нижню білизну. Зараз теж шиють одяг. Перш ніж надягти костюм, потрібно одягти на себе саме таку білизну", - розповіла "Ріа-м ТВ" начальниця Мелітопольського міськздороввідділу Лариса Сиприкіна.

Фото: Ріа-м ТВ

Залишаючи "червону" зону, медпрацівники виходять до "шлюза" - проміжної кімнати між зонами. У ній захисні костюми знімають. Старша медсестра контролює цей процес. Особливо, новеньких лікарів.

Використані костюми дезинфікуються, відправляються у спеціальні бокси або мішки і підлягають утилізації. Працюють лікарі по 4 години в день. Вони не можуть залишити зону навіть, щоб сходити у вбиральню. Коли великий наплив пацієнтів, то доводиться працювати в костюмах понаднормово.

"У рекомендаціях написано, що медики повинні бути в памперсах і костюмах, але у нас памперси не вдягають. Працюють бригадами по 4 години, потім 4 години відпочивають, потім знову змінюють один одного", -розповіла головна медичка міста.

Фото: Ріа-м ТВ

Окрім захисного костюма, медики надягають окуляри і маски. Окуляри запітнівають, а від постійного носіння маски на обличчі з'являється висип. "Жінки-медики просто плачуть, коли дивляться в дзеркало. Вони вже забули, що таке косметика, так як постійно в масках", - додала Лариса Саприкіна.

За її словами, лікарів Мелітополя забезпечують усіма витратними матеріалами і захисними засобами. Але дефіцит медичних працівників все одно є. Якщо ж доведеться відкривати ще одну опорну лікарню, працівників туди знайти буде складно.

Нагадаємо, 10 листопада зранку число інфікованих коронавірусом піднялося до 479 197. Кількість випадків COVID-19 за останню добу зросла на понад 10800. Днем раніше, 9 листопада, МОЗ звітувало про 8687 нових випадків. Кількість одужалих сягнула вже 214 657.

Чи допоможе зупинити епідемію карантин вихідного дня

Чи допоможе зупинити епідемію карантин вихідного дня

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація