Віктор Ляшко розповів, чому локдаун в Україні запровадять наступного дня після Різдва

Віктор Ляшко розповів, чому локдаун в Україні запровадять наступного дня після Різдва

У МОЗ припускають, що після новорічних свят може відбутися сплеск хворих на коронавірус.

В Україні після гулянь на новорічно-різдвяні свята, імовірно, може статися черговий сплеск коронавірусу. Тому уряд посилив карантин після Нового року, від 8 до 24 січня включно, задля досягнення максимального ефекту запроваджених заходів після того, як країна буде виходити з обмежень. 

Про це розповів в інтерв'ю ТСН.ua головний державний санітарний лікар країни, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Ми прекрасно розуміємо, що від Нового року до Різдва мобільність людей зменшується. І люди контактують більше зі своїми рідними і близькими, з людьми, з якими святкують. З людьми, з якими святкують, то чи буде карантин встановлено, чи не буде, цей контакт все рівно відбудеться. Тому обмеження від 1 до 8 січня не дадуть того очікуваного ефекту, на який ми розраховуємо. Ми досить довго дискутували, прогнозували, і вирішили впроваджувати карантинні обмеження саме від 8 числа, щоб мати максимальний ефект після того, як вони будуть зніматися", - сказав головний санітарний лікар України.

Ляшко нагадав, що після січневих обмежень планується повернення до заборон, які діють і нині. Йдеться про обмеження, які характерні для "помаранчевого" рівня епідемічної небезпеки для України. Водночас зі слів головного санітарного лікаря, і у світі, і в Україні настала так звана "пандемічна втома".

"І ми, і європейці, даємо можливість відсвяткувати новорічно-різдвяні свята, розуміючи, що після цього святкування, можливо, будемо очікувати сплеск коронавірусної хвороби", - підсумував Віктор Ляшко.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, чому уряд не запровадив локдаун в Україні на Новий рік

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, чому уряд не запровадив локдаун в Україні на Новий рік

Повну версію інтерв'ю з головним державним санітарним лікарем країни, заступником міністра охорони здоров'я Віктором Ляшком читайте незабаром на сайті ТСН.ua.

Нагадаємо, також в інтерв'ю ТСН.ua головний державний санітарний лікар країни Віктор Ляшко спрогнозував, що в Україні коронавірус, а відповідно і карантин, імовірно підуть на спад у травні 2021 року. Цьому має сприяти, передусім, вакцинація населення. Також це пояснюється сезонністю вірусу.

Як повідомлялося, Віктор Ляшко також пояснив, як довго організм буде захищений від коронавірусу після вакцинації.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація