Вихід з "коронавірусного" карантину: у Міносвіти розповіли, коли в Україні знову запрацюють дитячі гуртки

Вихід з "коронавірусного" карантину: у Міносвіти розповіли, коли в Україні знову запрацюють дитячі гуртки

Фото: УНІАН

Заняття зможуть проводити у групах до десяти осіб.

В Україні заклади позашкільної освіти зможуть відновити роботу вже від 1 червня, хоча рішення про відкриття кожен гурток прийматиме окремо.

Про це повідомили на сайті Міністерства освіти і науки.

"У закладах позашкільної освіти буде дозволено проводити заняття у групах до 10 осіб та заборонено масові заходи", - повідомили у МОН.

У міністерстві наголосили, що дитячі гуртки зможуть відкритися у тих регіонах, де місцева влада ухвалила рішення про пом'якшення карантину. 

"Відкриті заклади позашкільної освіти мають забезпечувати дотримання санітарних та протиепідеміологічних заходів, рекомендованих МОЗ, - йдеться у повідомленні. - У закладах позашкільної освіти мають встановити такий графік роботи, щоби уникати скупчень дітей". 

Також у міністерстві рекомендують:

  • забезпечити дотримання соціальної дистанції щонайменше 1,5 м під час групових занять;
  • за можливості проводити заняття на свіжому повітрі;
  • дотримуватись маскового режиму, провітрювати приміщення, забезпечити дезінфекцію поверхонь та виконувати інші протиепідеміологічні заходи.

Нагадаємо, що у п’ятницю, 29 травня, в Україні офіційно закінчився навчальний рік і традиційно мали би відбутися святкові лінійки по школах. Через карантин свято останнього дзвоника перейшло в режим онлайн, хоча деякі випускники не витримали і таки зібралися наживо. Більше про це - у матеріалі ТСН.ua.

Повʼязані теми:

Наступна публікація