Віддав свої хвилини на кисні синові: у Київській області помер заражений коронавірусом чоловік - волонтерка

Віддав свої хвилини на кисні синові: у Київській області помер заражений коронавірусом чоловік - волонтерка

Фото: УНІАН

За словами волонтерки, в медзакладах не вистачає кисневих концентраторів. 

В Київській області в одній з районих лікарень чоловік помер від коронавірусу. Він, за словами волонтерки,пожертвував свої хвилини на кисневому концентраторі синові, який теж хворий на COVID-19.

Про це повідомила волонтерка Дана Ярова у соцмережах.

За її словами, в лікарні інфікованим коронавірусом лише на 15 хвилин дають кисневі концентратори, бо їх не вистачає. Дана Ярова позичила концентратор у іншої волонтерки для хворого, котрого не реанімують через брак місць у реанімації.

А в одній з районних лікарень, каже волонтерка, інфікований чоловік, який віддав свої хвилини на концентраторі синові, помер. "В районному центрі батько і син потрапили до лікарні. І ті ж 15 хвилин на добу їм давали кисень. Батько відмовився від своїх 15 хвилин в день на користь сина. Батько помер, сина продовжують лікувати. Тільки от не знаю, за померлого батька йому дають ще 15 хвилин кисню, або вже ні", - написала Ярова.

Вона відзначила, що 15 хвилин кисню для людини, котра постійно задихається, дуже мало. "Хто не пережив ознаки задишки під час коронавірусу, не зрозуміє. В мене був концентратор, але на підкірці все одно цей моторошний страх, що наступного разу ти можеш не вдихнути. Я задихалася настільки, що не могла розмовляти. І ще раз, це я була з концентратором. А тепер уявіть людину, яка задихається добу і йому на 15 хвилин дають подихати киснем", - розповіла волонтерка.

Своєю чергою головна лікарка медзакладу у Білій Церкві цю інформацію заперечує. "У підпорядкованому мені медзакладі такого випадку не було", – каже Тетяна Дідич, яку цитує пресслужба КОДА.

За офіційною інформацією департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації, на сьогодні в області з 2185 ліжок, відведених під коронавірусних пацієнтів, до кисню підключено 1355. "На сьогодні, 18 листопада, заповненні 825 ліжок. Таким чином, вільними залишаються 530 ліжок. Проблеми із забезпеченням киснем пацієнтів не існує", – стверджує директорка ДОЗ КОДА Олена Єфіменко. 

Нагадаємо, у Житомирі від коронавірусу померла викладачка Житомирського державного технологічного університету. За кілька днів до цього жінка потрапила до реанімації 1-ї міськлікарні і повідомила, що у медзакладі немає кисню.

Вірусні антирекорди: за добу від коронавірусу в Україні померли 256 людей

Вірусні антирекорди: за добу від коронавірусу в Україні померли 256 людей

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація